A fi în formă reduce riscul de demență
A fi în formă reduce riscul de demență

Sportul reduce riscul de demență. O nouă stare fizică, chiar dobândită cu întârziere în viață, pare să reducă semnificativ riscul de a dezvolta demență, spune un nou studiu norvegian publicat de Lancet Public Health.

Aceste rezultate se bazează pe o analiză a răspunsurilor a aproximativ 30.000 de persoane într-un studiu de sănătate.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Norvegiană de Științe și Tehnologie, riscul de demență a fost cu 40% mai mic. În plus, subiecții a căror formă fizică s-a schimbat de la „rău” la „bun” pe parcursul celor zece ani de studiu au redus riscul de demență cu aproape jumătate.

Sportul reduce riscul de demență
Întrucât subiecții aveau, în medie, 60 de ani la începutul studiului, acest lucru pare să arate că chiar și cei care au așteptat mai târziu în viața lor pentru a intra în formă au beneficiat de aceasta.

Riscul de deces din cauza demenței sau la care a contribuit demența a fost cel mai scăzut. Acest risc a fost redus cu 28% la cei a căror formă fizică a trecut de la „rău” la „bun”.

Aproximativ 150 de milioane de oameni ar putea suferi de demență la nivel mondial până în 2050, de trei ori mai mult decât în ​​prezent. Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate