Așa-ți stimulezi în mod natural nivelul de serotonină!
Așa-ți stimulezi în mod natural nivelul de serotonină!

Nivelul de serotonină este esențial pentru starea ta de spirit cât și pentru sănătatea ta, influențând aproape aspectele vitale, de la pofta de mâncare până la activitatea sexuală.

Probabil că ai observat cum anumite alimente sunt asemănătoare ca și formă diferitelor organe din corpul uman. Cel mai bine se poate observa asemănarea la nuci, acestea au exact forma creierului. Și nici nu este de mirare, consumul de nuci este recomandat pentru a menține bunăstarea mintală. Având un nivel crescut de tripofan, acestea influențează nivelul de serotonină, oferindu-ți o putere mai mare de concentrare și motivație.

Apelează la masaj înainte de somn

Masajul este poate una dintre cele mai bune modalități de a te relaxa și de a-ți schimba starea de spirit. Eliberează tensiunea musculară, contribuie la scăderea nivelului de cortizol și la creșterea nivelului de serotonină. Nu e de mirare că după o ședință de masaj dormi atât de bine.
Asigură-te că ai în alimentația ta complexul de B-uri, acestea te vor ajuta de asemenea să îți menții corpul și sănătatea în formă și să eviți orice episod de depresie.

Profită de lumina soarelui
Chiar dacă vara s-a dus de mult, profită din plin de razele soarelui. Ieși cât mai mult în aer liber, bucură-te de natură și astfel vei avea o stare excelentă și somnul nu va mai avea nici un fel de probleme.

Cel puțin 20 de minute de mers pe jos în fiecare zi pot face diferența dintre starea de sănătaea și cea de boală.

Alege să fii activ și să te bucuri de tot ce este frumos și sănătos în jurul tău.

Renunță la zahăr

Deși unul dintre semnele nivelului scăzut de serotonină din organism îl reprezintă tocmai pofta de dulce, și asta deoarece insulina este una dintre componentele serotoninei, consumul de zahăr nu te va ajuta deloc, ba dimpotrivă va contribui la o scădere a puținei energii de care dispui.

În schimb asigură-te că ai suficient magneziu, acesta are grija de tensiunea ta arterială, de funcțiile nervilor și de nivelul de serotonină.

Consumă cât de des poți legume cu frunze verzi, banane și chiar fasole.

Ai grijă de gândurile tale
Mediul, alimentația, gândurile tale toate contribuie la menținerea nivelului corespunzător de serotonină în creier, motiv pentru care toate aceste aspecte trebuie să fie foarte bine coordonate.

Înconjoară-te de oameni și lucruri plăcute, ascultă muzică, dansează, socializează, meditează. Ai grijă atât de trupul cât și de sufletul tău.

Răsfață-te cât de des poți și răzi cât mai mult pentru a fi sănătos tot timpul.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate