9 sfaturi pentru a opri sforăitul
9 sfaturi pentru a opri sforăitul

Sfaturi pentru a opri sforăitul. Noaptea, cel mai rău coșmar pentru mulți oameni este sforăitul nedorit al partenerului lor care îi împiedică să închidă ochii. Nici cea mai romantică seară nu este o bucurie daca petreceti următoarele șapte ore sforăind continuu.

25% dintre bărbați și 15% dintre femei suferă de ceea ce este cunoscut sub numele de ronchopatie. Frecvența sa crește odată cu vârsta afectând mai mult de una din două persoane după 50 de ani.

Sforaitul poate ajunge până la 80 de decibeli și reprezintă o adevărată pacoste pentru cei din jurul tău și pentru cel care doarme.

Pe lângă disconfortul pe care îl poate provoca, sforăitul poate fi și sursa oboselii tale. Deoarece sforăitul poate fi cauzat de apnee în somn, acesta vă perturbă profund somnul fără să vă dați seama și împiedică corpul să se odihnească bine. Consultați un profesionist dacă credeți că aveți această patologie.

Deci, dacă sforăi toată noaptea și cei din jurul tău te învinovățesc, aruncați o privire la cele 10 sfaturi care urmează, astfel încât toată lumea să fie fericită și să poată dormi liniștita.

1. Pierdeți în greutate
Dacă sforăiți și sunteți puțin supraponderali, atunci una dintre cele mai bune metode de a opri sforăitul este pierderea în greutate. Evident, sforăitul nu este neapărat legat de greutatea ta, dar pierderea ei ar putea totuși să te ajute să sforăi mai puțin.

2. Nu dormi pe spate
Chiar dacă dormitul pe spate este cea mai naturală poziție de odihnă, este în același timp cauza sforăitului. Ar trebui să dormi de o parte pentru a opri sforăitul. Chiar dacă în timpul nopții există riscul să vă întoarceți natural pe spate.

3. Sfaturi pentru a opri sforăitul. Nu mai fumați
Adevărat, fumatul poate provoca adesea sforăitul. Deoarece țigările determină scăderea oxigenului disponibil în organism și organismul are nevoie de el, oamenii care fumează sforăie mai mult. În plus, toate scuzele sunt bune pentru a lua în considerare renunțarea la fumat.

4. Alcool
Consumul de alcool poate provoca și sforăitul. Și cum multe persoane obișnuiesc să bea alcool seara înainte de a merge la culcare, mult mai probabil vor sforăi. Așadar, evitați să beți dacă mergeți la culcare în câteva ore.

5. Consecința unei răceli?
Uneori, cineva sforăie și din cauza unei răceli temporare sau alergii. Cei care sforăie ar trebui să folosească un umidificator în dormitor. Dacă umeziți aerul din cameră, ar trebui să sforăiți mult mai puțin.

6. Sfaturi pentru a opri sforăitul. Alergeni
În prezent, alergenii sunt prezenți peste tot în casele noastre. Cele mai frecvente sunt părul de pisică, de câine și praful. Din cauza alergenilor, nasul poate să ne facă să sforăim toată noaptea.

7. Benzile nazale
Comercial, există benzi nazale împotriva sforăitului. Dacă nu le-ați încercat niciodată, vă sfătuim să nu faceți acest lucru. Nu funcționează. Nu există soluții miraculoase pentru a opri sforăitul. Nu-ți pierde banii, gândește-te la o altă soluție.

8. Sfaturi pentru a opri sforăitul. Dilator nazal
Se spune că dilatatorii nazali sunt mai eficienți împotriva sforăitului și a apneei de somn. Pe de altă parte, prețul său este injust. Încercați alte soluții mai puțin costisitoare înainte; pot fi găsite rapid și ușor în farmacii și multe site-uri online.

9. Consultați un specialist în somn
Dacă niciuna dintre aceste soluții nu vă satisface, trebuie să consultați un specialist în somn. El este capabil să determine exact cauzele sforăitului și să vă ofere tratamentul pentru a reduce sforăitul peste noapte.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate