8 trucuri pentru a scăpa rapid de herpes
8 trucuri pentru a scăpa rapid de herpes

Ce dezvăluie poziția de somn despre sănătate! Toată lumea doarme altfel: unora le place să doarmă pe un pat moale, altora le place să stea pe spate, pe o saltea tare. Dar știai că poziția de somn spune multe despre sănătatea ta?

Persoanele care suferă de răceală se confruntă cu 2 sau 3 astfel de episoade pe an, acest număr poate varia foarte mult de la o persoană la alta.

Când herpesul este activ, mâinile trebuie spălate frecvent pentru a evita transmiterea acestui virus. Aveți grijă să nu vă apropiați de nou-născuți sau de cei cu sistem imunitar slab, deoarece aceste persoane sunt cele mai vulnerabile.

1. Un cub de gheață
Gheața este unul dintre cei mai buni aliați împotriva herpesului. Doar puneți un cub de gheață pe herpes de 2/3 ori pe zi. Avem nevoie de mult timp pentru că este nevoie de 45 de minute pentru fiecare aplicare de gheata și aproape două zile de tratament pentru a avea succes. Acest remediu reduce durerea și mărimea herpesului.

2. Trucuri care vindeca rapid herpesul. Mierea
O proprietate foarte cunoscută a mierii este faptul că poate vindeca răni. Cu mâinile spălate, luați puțina miere pe un deget și aplicați-o pe herpes. Mierea ar trebui să acționeze aproximativ un sfert de oră. Operația trebuie repetată de cel puțin trei ori pe zi. Apoi, clătiți ușor, pentru a nu rani pielea.

3. Lămâie
Un excelent antiseptic, lămâia poate trata foarte bine ulcerațiile. Tot ce trebuie să faceți este să stoarceti o lămâie, să înmuiați o bucata de bumbac în acest suc și să o aplicați pe herpes. Această operație trebuie repetată de 3 sau 4 ori pe zi pentru a permite substanței să acționeze asupra pielii.

4. Ulei esențial de arbore de ceai
Un alt remediu natural foarte eficient pentru herpes este uleiul esențial de arbore de ceai. Este un ulei esențial care ucide virușii și bacteriile. Poate fi aplicat cu ușurință, dar atentie, trebuie utilizat de la prima furnicătură până la dispariția herpesului. Aplicați o picătură de ulei pe un tampon de bumbac și diluați-l cu două picături de apă, de cel puțin cinci ori pe zi. Seara, înainte de a merge la culcare, puneți o picătură din acest ulei pe un bandaj adeziv și puneți-l pe herpes; lăsați să acționați până dimineața. Acesta va reduce efectele de umflare și arsură.

5. Trucuri care vindeca rapid herpesul. Argila verde
Argila verde este un remediu excelent pentru răni. Punem ½ lingură de argila pudră într-un bol și adăugăm puțină apă. Când se obține o pastă omogenă și vâscoasă, se aplică pe piele. Se lasă la uscat 30 de minute și apoi se clătește.

6. Mușețel
Puteți folosi florile de mușețel uscate și tocate pentru a aplica o cataplasmă, amestecați florile cu apă călduță pentru a obține o pastă moale și apoi aplicați acest preparat pe rana ori de câte ori aveți nevoie și veti vedea că va dispărea.

7. Trucuri care vindeca rapid herpesul. Usturoi
Usturoiul este o legumă folosită pe scară largă pentru tratarea herpesului. Când simtiti ca apare herpesul, trebuie să frecați zona respectivă cu un catel de usturoi: un tratament foarte simplu și rapid.

8. Oțet de cidru de mere
Oțetul de cidru de mere poate calma herpesul. Punem un pic de oțet de cidru de mere pe un tampon de bumbac și îl aplicăm ușor pe herpes.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate