7 tipuri diferite de „piatră” care se poate forma în corpul tău
7 tipuri diferite de „piatră” care se poate forma în corpul tău

Organe pe care se depune piatra. Sună ciudat: pietre în corpul tău. Totuși există mai puțin de șapte tipuri diferite de pietre care pot cauza probleme de sănătate dureroase. Unul dintre cele mai frecvente tipuri de piatră este tartrul, o formă de placă dentară întărită. Cu toate acestea, există alte șase tipuri de piatră, cum ar fi amigdalele și calculii biliari. Iată o listă cu toate „pietrele” posibile pe care le puteți avea în corp!

Dacă recunoașteți rapid prezența acestor pietre, puteți împiedica să suferiți unele probleme viitoare de sănătate.

Pietre
Multe dintre aceste afecțiuni pot fi prevenite printr-un stil de viață sănătos și o dietă variată. Partea complicată a pietrelor pe care le puteți avea în corp este că problemele de sănătate sunt adesea mici, ceea ce înseamnă că nu întotdeauna vă dați seama ce se întâmplă cu adevărat. Faptul ca nu va faceți griji pentru aceasta are consecințe grave asupra sănătății voastre. Este important să puteți recunoaște cât mai curând aceste șapte tipuri diferite de pietre.

Tartru
Am menționat deja. Această placă dentară decolorată și întărită poate fi foarte daunatoare dacă nu este tratată. Tartrul este adesea cauzat de alimente rămase, salivă și bacterii care îți stau în gură. Când placa nu este îndepărtată zilnic, se poate calcifica și dezvolta sub formă de tartru. Un dentist poate elimina cu ușurință tartrul de pe dinți. Nu renunta la vizita la stomatolog!Tartrul tău va provoca inflamația gingiilor.

Organe pe care se depune piatra. Pietrele la rinichi
Rinichii noștri funcționează ca filtre care îndepărtează deșeurile din sângele nostru și le trimit in vezică, ca urină. Dacă deșeurile încep să se acumuleze, se pot cristaliza și forma pietre la rinichi. Fără să știți, puteți avea pietre la rinichi de ani de zile înainte de a prezenta simptome. Dacă pietrele la rinichi se deblochează și blochează uretra, puteți avea crampe foarte dureroase. Alte simptome ale calculilor renali sunt greața, urina cu sânge și mirosul. În multe cazuri, daca beti multă apă, va ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi în urină. Cu toate acestea, dacă nu funcționează, ar fi bine să vă adresați medicului dumneavoastră.

Calculi ai vezicii urinare
Persoanele care au țesut cicatricial sau alte nereguli la nivelul vezicii urinare pot experimenta pietre vezicale. Pietrele vezicii urinare apar atunci când urina rămâne în vezică după urinare. Poate fi, de asemenea, o piatră renală care s-a mutat în vezică. Principalul simptom al pietrelor vezicii urinare este o senzație de arsură și durere atunci când urinezi. Este important să eliminați acesti calculi, altfel ar putea duce la infecții sau alte complicații. Un urolog dintr-un spital poate elimina aceste pietre prin uretră. Pietrele mai mari trebuie îndepărtate prin chirurgie abdominală.


Organe pe care se depune piatra. Amigdalele
Mai aveți amigdalele? Atunci ai putea suferi de tonuri palatine. Aceste pietre cresc din bacterii, celule moarte și alimente rămase care se pot bloca în colțurile și unghiurile amigdalelor. Nu veți avea probleme de sănătate intense din cauza acestor pietre, dar puteți suferi de halitoză sau de o senzație dureroasă atunci când mâncați sau înghițiți. Puteți calma simptomele prin periajul dinților și / sau clătirea regulată a gurii, efectuând gargare cu apă sărată. Tusea poate ajuta la deblocarea pietrelor.

Calculi biliari
Bila este un lichid care ajută la digerarea grăsimilor din sistemul nostru digestiv. Când acest lichid începe să se acumuleze, se poate dezvolta sub formă de calculi biliari. Nu veți simți niciun simptom până când pietrele nu blochează deschiderile sau canalele vezicii biliare. Simptomele sunt adesea dificil de determinat. Puteți experimenta durere continuă sub stern și puteți simți greață și balonare după masă. Dacă aveți dureri grave, este recomandat să consultați un medic. Fără tratament, calculii biliari pot cauza icter sau pancreatită, printre altele. Pentru persoanele supraponderale, riscul de a avea calculi biliari este de patru ori mai mare. Persoanele care au pierdut mult in greutate într-un timp scurt pot fi, de asemenea, predispuse la calculi biliari.

Organe pe care se depune piatra. Calculi salivari
Saliva ta este produsă de trei glande diferite, este transportată de glande către gură. Dacă aceste tuburi sunt blocate, se pot dezvolta pietre salivare. În majoritatea cazurilor, acestea sunt compuse din calciu. Simptomele acestor pietre sunt durerea și inflamația la nivelul urechilor și maxilarelor inferioare. Când începi să mănânci un fel de mâncare, durerea poate apărea brusc. Recunoști aceste simptome? Programati o întâlnire cu medicul, el va putea să le elimine.

Bezoarele
Un bezoar este un tip de piatră care se dezvoltă în sistemul gastrointestinal. Adesea este rezultatul substanțelor slab digerate, cum ar fi părul, resturile vegetale, alimentele pentru copii / laptele praf și pietrele mici înghițite. Un bezoar este de obicei foarte mic, deci nu veți întâmpina probleme grave de sănătate. Cu toate acestea, un bezoar mare poate fi mortal. Puteți recunoaște prezența unui bezoar mare din cauza arsurilor la stomac, greață, probleme cu înghițirea sau sentimente de sațietate. Bezoarul trebuie îndepărtat prin operație.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate