potenta
7 paşi pentru o potenţă mai bună

O viaţă sexuală împlinită merge mână în mână cu sănătatea ta mentală, fizică şi emoţională. Dacă se întâmplă să nu te mai „aprinzi“ atât de repede, este important să ştii că unele sfaturi te pot ajuta.

Chiar dacă odată cu înaintarea în vârstă se diminuează performanţa sexuală din cauza scăderii nivelului de testosteron, problemele de potenţă apar şi la bărbaţii activi, cu vârsta sub 40 de ani. Pentru ca situaţia să nu pună în pericol relaţia de cuplu, există câteva măsuri pe care le poţi lua în remedierea acestei probleme.

1. Fă mişcare
Specialiştii spun că un program regulat de exerciţii ajută la creşterea performanţei sexuale. Un antrenament aerobic executat corect îmbunătăţeşte fluxul sangvin în tot corpul, inclusiv în zona genitală. În plus, 30 de minute pe zi de mişcare (înot, alergat) oferă o multitudine de alte beneficii pentru sănătate, de la ţinerea la distanţă a bolilor de inimă, a osteoporozei şi a unor forme de cancer, până la îmbunătăţirea stării de spirit şi inducerea unui somn odihnitor.

2. Schimbă-ţi dieta
Ceea ce mănânci are un impact direct asupra libidoului şi performanţei sexuale. Unele alimente pot să scadă dorinţa, pe când altele au efect opus, îmbunătăţind performanţa în dormitor. Pentru o potenţă mai bună, include în dietă alimente bogate în acizi graşi Omega-3, precum somon, sardine, hering, avocadoul, nuci, seminţe şi ulei de măsline. Bogat în vitamina D şi vitamina E, avocado sporeşte energia şi rezistenţa sexuală. Şi ciocolata, ouăle, ardeiul roşu, ghimbirul, mierea, căpşunile şi nucile au în compoziţie substanţe care cresc potenţa.

3. Ai grijă de inimă
Sănătatea inimii este strâns legată de performanţa sexuală. Penisul conţine o reţea complexă de ţesuturi care se umplu cu sânge în timpul erecţiei şi, dacă aceste artere se îngustează din cauza depozitelor de colesterol, un bărbat va întâmpina probleme repetate în dormitor. Cea mai bună modalitate de a reduce colesterolul este să consumi mai multe alimente bogate în fibre, cum sunt fructele şi legumele proaspete. Unii oameni de ştiinţă spun că şi excesul de greutate afectează potenţa, aşa că încearcă să-ţi menţii greutatea în limite normale.

4. Redu stresul
De cele mai multe ori, disfuncţiile erectile sunt cauzate de factori psihologici, cum este stresul. Mai mult, bărbaţii care au un program de lucru intens şi multe responsabilităţi în viaţa de zi cu zi se confruntă cu libidou scăzut, arată numeroase studii. Dacă te simţi copleşit la finalul zilei, încearcă tehnici de relaxare, cum sunt exerciţiile de respiraţie profundă sau yoga. Vei vedea că după ce stresul se mai diminuează, îţi vei recăpăta potenţa, dorinţa sexuală şi încrederea în sine.

5. Renunţă la ţigări şi alcool
Obiceiurile care ar trebuie să te relaxeze, cum sunt fumatul şi consumul de alcool, îţi afectează performanţa sexuală, susţin specialiştii. În timp ce oamenii de ştiinţă spun că un pahar de vin roşu poate îmbunătăţi circulaţia sangvină de la nivelul organului genital masculin, abuzul de alcool, precum şi fumatul distrug, în timp, vasele de sânge şi reduc fluxul de sânge către penis. În felul acesta, bărbaţilor le este mai dificil să menţină erecţii sau să aibă orgasm.

6. Încearcă să te odihneşti cât mai mult
Un studiu recent a arătat că lipsa somnului determină scăderea nivelului de testosteron cu până la 70%, împiedicând relaxarea musculaturii şi diminuând presiunea sangvină de la nivelul penisului, scăzând performanţa sexuală.

7. Abordează problema fără vină sau ruşine
Este perfect normal ca bărbaţii care au peste 40 de ani să se confrunte cu probleme cu erecţia. De aceea, discută sincer cu partenera despre acest subiect sensibil. Abordează situaţia ca pe o problemă care trebuie rezolvată în cuplu. Explică-i prin ce treci şi nu încerca să-i ascunzi adevărul. Indicat ar fi să consulţi şi medicul pentru a exclude o problemă de sănătate. În cazul în care se dovedeşte că în spatele problemelor cu erecţia stau o combinaţie de factori fizici şi psihologici, specialistul îţi poate recomanda afrodiziace naturale, precum extractul de cacao, sau aminoacizi, cum este L-citrullina.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate