7 alimente surprinzătoare pe care nu trebuie să le pui niciodată la congelator
7 alimente surprinzătoare pe care nu trebuie să le pui niciodată la congelator

Alimente care nu se tin in congelator. Congelatorul este unul dintre cele mai importante locuri din bucătărie. Este foarte util pentru depozitarea alimentelor care altfel s-ar pierde. Când mâncarea este înghețată, o puteți păstra mai mult timp decât dacă o țineți doar la frigider. Dar știați că există anumite produse alimentare pe care nu ar trebui să le depozitați la congelator?

1. Ouă
Multe produse alimentare se micșorează atunci când îngheață, cu toate acestea, opusul se întâmplă cu ouăle. Cineva care a încercat să înghețe un ou va trage cu siguranță această concluzie: oul explodează în coajă atunci când este păstrat într-un loc sub o anumită temperatură. Ceea ce face ca congelatorul să fie un loc foarte rău pentru a vă depozita ouăle, indiferent de motiv, le curățați mai întâi.

2. Brânză
Brânza nu îngheață prea rău, dar își va pierde textura. Va deveni greu de feliat, întregul bloc de brânză va fi redus la bucăți. Dacă doriți să feliați o bucată de brânză pentru a vă pune pâinea, rezultatul nu va fi cel pe care îl căutați. Acest lucru nu este valabil numai pentru brânza Gouda, ci și pentru brânzeturile franceze, cum ar fi Camembert și Brie. Morala: nu îngheța brânza.

3. Alimente care nu se tin in congelator. Orez
Poate că știți deja, dar gustul orezului nu se îmbunătățește dacă îl puneți la frigider, ceea ce vă poate face să credeți că se va îmbunătăți la congelator. Din păcate, nici acesta nu este cazul. Depozitarea orezului în congelator îl va face fără gust. Cel mai bun lucru de făcut este să mănânci orezul imediat după ce il gătesti.

4. Paste
La fel ca orezul, pastele congelate nu câștigă deloc în calitate. Este chiar opusul… Odată ce pastele s-au decongelat, vor pierde toată consistența. Rezultatele? Paste moi. Yuck! Cu toate acestea, puteți congela sosul de paste. Astfel, puteți prepara sosul în avans și gătiți separat pastele de fiecare dată.


5. Alimente care nu se tin in congelator. Maioneză
Sosurile cremoase precum maioneza nu îngheață deloc. Cremei nu-i place să fie înghețată, ceea ce înseamnă că maioneza ta delicioasă va fi altceva decât delicioasă atunci când este dezghețată.

6. Alimente care nu se tin in congelator. Cartofi
Cartofii nu trebuie să fie urmăriți îndeaproape, dar introducerea lor la congelator vă va dezamăgi. Cartofii crudi iau o consistență granulară atunci când sunt congelați, ceea ce îi face de neincercat pentru oricine iubește cartofii gustoși. Pur și simplu depozitați-i într-un dulap întunecat.

7. Conserve
Este complet inutil să introduceți conserve în congelator. Aceste conserve conțin suficienți conservanți pentru a evita nevoia de a le congela în continuare. În plus, dacă introduceți o cutie în congelator, există șanse mari să explodeze.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate