6 produse alimentare pe care nu le știam toxice
6 produse alimentare pe care nu le știam toxice

Produse alimentare toxice. Când avem pofte, vrem să mâncăm cât mai curând posibil. Adesea, luăm pur și simplu un pachet de chipsuri sau facem un sandwich cu salată și roșii. Nu ne gândim întotdeauna la ceea ce mâncăm, dar ar fi bine să începem azi.

Ciuperci
Există multe soiuri de ciuperci și cu siguranță ați auzit de când erati copii că nu toate sunt comestibile. Roșiile cu puncte albe, de exemplu, sunt cu adevărat toxice. Există însă și mai multe soiuri de ciuperci foarte toxice. Ciupercile pe care le găsești în supermarket sunt sigure, dar dacă ieși în sălbăticie în căutarea lor, trebuie să fii foarte atent.

Produse alimentare toxice. Rubarba
Când faceți un compot de rubarbă, tăiați frunzele și totul este în regulă. Puteți mânca tulpina fără nicio problemă, dar frunzele de rubarbă sunt foarte toxice.

Roșii
Nu este necesar să interziceți roșiile in dieta dvs. De fapt, tomata în sine nu este toxică, dar tulpina și frunzele sale conțin o toxină care poate provoca crampe și dureri de stomac severe. Îndepărtați întotdeauna tulpina mică de roșie înainte de a mânca leguma.


Produse alimentare toxice. Migdale
Mâncăm tone de migdale fără să ne gândim, dar trebuie să fiți atenți la ceva: asigurați-vă că mâncați mereu migdale procesate.

Cireșe
Ne plac cireșele, dar samburii din interior le pot face greu de mâncat. Nu înghiți niciodată acest sâmbure! Conține o substanță numită cianură de hidrogen și nu suntem pregătiți să o ingeram. Este la fel pentru semințele de caise, măr, prune, pere și sâmburi.

Produse alimentare toxice. Cartofi
Știați că cartofii cresc și pot devini o plantă otrăvitoare? Planta poate fi otrăvitoare, dar, din fericire, otrăvirea prin cartof este foarte rară. Cu toate acestea, consumul de cartof verde poate fi foarte periculos, așa că aruncați-l.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate