5 motive care explică acneea de pe sâni
5 motive care explică acneea de pe sâni

Cauzele cosurilor de pe sani. Pieptul nu este lipsit de cosuri atunci când suferiți de acnee. Părul lung, produsele pentru piele, ședințele sportive, transpirația noaptea sau dimensiunea sânului pot fi cauzele.

Descoperiți soluțiile adaptate fiecărei situații
Acneea este o problema aproape obligatorie a adolescenței. Aproximativ nouă din zece adolescenți sunt afectați. Și două din cinci femei continuă să se lupte cu cosurile lor si in viața de adult. Dacă acesta este cazul dvs., ați observat probabil că acneea poate afecta fața, spatele și gâtul… dar și sânii.

Acestea sunt același tip de cosuri care apar pe restul corpului, dar locația lor particulară poate fi explicată prin aceste cinci motive diferite.

Mărimea sânului
Femeile cu sâni mari sunt mai sensibile la acnee decât femeile cu sâni mici. Acest lucru este logic, deoarece sânii fiind mai mari, cu atât este mai probabil să se frece între ei și de țesături, acumulând transpirație. Asigurați-vă că purtați un sutien curat, bine fixat, pentru a limita fricțiunile incomode și cosurile acneice.

Cauzele cosurilor de pe sani. Exerciţii
Transpirația excesivă pe piept, legată de activitatea atletică și un sutien strâns, oferă un teren ideal pentru înflorirea glandelor sebacee și dezvoltarea cosurilor. Acesta nu este un motiv pentru a renunța la sport. Gândiți-vă doar la îndepărtarea sutienului cât mai curând posibil și la utilizarea unui demachiant imediat după terminarea antrenamentului. Deoarece pielea sânilor este mai sensibilă decât cea a feței, nu este recomandat să folosești demachiantul obișnuit pentru acnee și să optezi pentru un produs mai bland.


Părul
O altă cauză neașteptată a acneei de pe sâni este legată de păr. Dacă părul dvs. este suficient de lung pentru a vă mângâia pieptul în mod regulat, este posibil să transferați uleiuri și produse către sâni. Soluția: îndepărtați părul de pieptul dvs. cât mai mult posibil.

Cauzele cosurilor de pe sani. Produse de îngrijire
Orice produs pe care îl folosiți pe piept vă poate irita pielea și poate provoca erupții cutanate. Aceasta include protecție solară, gel de duș, hidratant pentru corp sau machiaj. Asigurați-vă că utilizați produse non-comedogene și fără ulei pentru a vă păstra porii liberi.

Transpirație
Pe măsură ce temperatura creste, puteți transpira noaptea și vă puteți trezi cu cosuri pe sâni. Încercați să dormiți în țesături respirabile și să vă spălați regulat pijamalele pentru a preveni acumularea de murdărie.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate