5 greșeli pe care multe persoane le fac la duș
5 greșeli pe care multe persoane le fac la duș

Duș: Pentru unii, acesta este primul lucru pe care îl fac în fiecare dimineață pentru a se pregăti să înceapă ziua. Alți oameni preferă să facă un duș seara pentru a se asigura că sunt curați înainte de a merge la culcare. Ori de câte ori alegeți să o faceți, majoritatea dintre noi nu ne gândim cu adevărat la ceea ce facem la duș. După ce veti citi acest articol, veti fi puțin mai conștienți de obiceiurile voastre de duș, deoarece, veti vedea, faceti multe greșeli!

Câte dintre aceste greșeli ai făcut?

1. Fierbinte fierbinte fierbinte
Mulți oameni fac asta: rămâneți sub dușul fierbinte prea mult timp. Apa caldă îți usucă pielea așa cum nu ai crede, ceea ce poate provoca pete roșii și uscate pe piele și, pe termen lung, creează riduri. A face un duș de mai mult de 15 minute este într-adevăr prea lung; pielea ta nu este făcută pentru asta. Persoanele cu piele sensibilă sunt chiar descurajate să facă un duș mai mult de cinci minute! De asemenea, mediul înconjurător vă va mulțumi atunci când utilizați mai puțină apă.

2. Reziduuri de săpun
Mulți oameni fac greșeala de a nu clăti bine șamponul sau balsamul. Acest reziduu de săpun vă poate face părul gras și poate provoca iritații și mâncărimi. Apoi, multe persoane uită să-și clătească spatele după ce au folosit balsamul, ceea ce vă poate provoca cosuri pe spate. Cel mai bine este să vă aplecați capul înainte când clătiți produsele. În acest fel, îl clătiți direct, în loc să îl lăsați să curga pe corp.


3. Greșeli pe care le faci la duș. Deteriorați pielea capului
Această eroare ne-a surprins! Desigur, vrei să-ți speli părul și probabil ai auzit că trebuie să-ți masezi scalpul cu vârful degetelor. Această tehnică are, de asemenea, un dezavantaj, deoarece, dacă vă folositi unghiile pe cap în timp ce faceți acest lucru, puteți provoca iritații. Această mișcare de masaj poate, de asemenea, să activeze glandele sebacee, ceea ce face părul gras mai rapid.

4. Greșeli pe care le faci la duș. O lamă proastă
Credeți că un aparat de ras cu mai multe lame este cea mai bună opțiune când vine vorba de bărbierit? Este adevărat că veți obține un rezultat mai fin atunci când utilizați un aparat de ras cu mai multe lame, dar asta dăunează mult pielii. Ceea ce se întâmplă cu aceste lame multiple este faptul că prima lamă taie părul și expune pielea. A doua lamă poate tăia părul și mai scurt. Cu cât aveți mai multe lame, cu atât sunt mai scurte firele de păr, dar și mai aproape de piele. Acest lucru provoacă iritații.

5. Loțiune
Adesea avem pielea uscată când ieșim de la duș (probabil pentru că ignorăm punctul numărul 1). De aceea este înțelept să aplici o loțiune corporală când ai terminat să faci duș. Dar știați că este mai bine să aplicați loțiune corporală când pielea dvs. este încă ușor umedă? Cantitatea mică de umiditate care rămâne este absorbită de pielea dvs. în același timp cu loțiunea corpului.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate