10 beneficii ale apei asupra sănătății noastre
10 beneficii ale apei asupra sănătății noastre

Cele 10 beneficii ale apei. Este recomandat să bei între 1 și 2 litri de apă pe zi pentru a fi sănătos și a avea energie. Acest lucru este valabil mai ales pe vreme caldă.

Hidratează
Primul efect benefic al apei asupra organismului este puterea sa de hidratare. Corpul este de 70% apă, este necesar să se hidrateze, pe tot parcursul zilei, pentru a hrăni toate organele și a permite organismului să funcționeze optim.

Cele 10 beneficii ale apei. Ne face sa aratăm bine
Chiar și cele mai bune creme nu au la fel de multe efecte benefice ca apa asupra tenului. A bea între 2 și 2,5 litri pe zi ar oferi un ten proaspăt și luminos datorită pielii profund hidratate. Un somn bun este de asemenea necesar.

Elimina toxinele
Apa potabilă ajută la eliminarea toxinelor și accelerează reînnoirea celulelor, ceea ce stimulează circulația sângelui și schimburi bune în organism. Schimburile proaste și circulația precară sunt vectori ai bolilor și promovează apariția celulitei.

Previne osteoartrita
Osteoartrita este o afecțiune cronică care se manifestă prin dureri articulare persistente cauzate de uzura anormală a cartilajelor și a întregii articulații. Consumul de apă suficientă ajută la ungerea articulațiilor și, astfel, la evitarea durerii asociate cu artroza.

Cele 10 beneficii ale apei. Ajută la păstrarea siluetei
Fără a te face să slăbești, apa contribuie la pierderea în greutate, deoarece promovează senzația de sațietate și eliminarea grăsimilor. Consumul unui pahar cu apă înainte de fiecare masă v-ar permite să mâncați mai puține calorii. În plus, efectul său de drenare limitează „coaja de portocală”.

Lupta cu stresul
Se recomandă adesea să bei un pahar cu apă în caz de stres ocazional. Hidratarea este bună pentru organism și, prin urmare, psihicul, permite o „reancorare”. Pentru a-i spori efectul antistres, alege o apă cu mult magneziu.

Cele 10 beneficii ale apei. Combate constipația
O hidratare corectă ajută la lupta împotriva constipației. În plus, un studiu clinic a arătat că unele ape minerale pot îmbunătăți simptomele asociate cu constipația. Acest lucru este în special în cazul apelor cu o concentrație mare de sulfați (1530 mg / L) și magneziu.

Evită respirația urâtă
A avea gura uscată contribuie la respirația urât mirositoare. De aceea, la trezire, respirația este adesea mai rece: membranele mucoase, nefiind hidratate încă din ziua precedentă, sunt uscate. În plus, apa promovează digestia și previne refluxul gastric, responsabil și pentru respirația urâtă.

Cele 10 beneficii ale apei. Previne durerile de cap
Durerile de cap sunt adesea datorate deshidratării, ceea ce înseamnă că sunt mai numeroase vara, când este cald și când corpul are nevoie de multă apă. A bea 1,5 litri de apă pe zi ajută la prevenirea acestor inconveniente.

Facilitează digestia
Bea un pahar cu apă cu jumătate de oră înainte de prânz și cină pregătește stomacul pentru a asimila mai bine mâncarea și, prin urmare, favorizează o digestie bună. În plus, are un suprimant semnificativ al apetitului pentru persoanele care își urmăresc silueta.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate