10 alimente care afectează echilbrul glicemiei
 
echilibrul glicemiel
 

Diabetul este o boală în plină expansiune, clasificată, de fapt, drept una dintre cele mai periculoase boli necomunicabile din lumea actuală. În prezent, la nivel global există aproximativ 415 milioane de diabetici. Așadar, menținerea echilibrului glicemiei este extrem de importantă. În acest articol, îți vom prezenta 10 alimente care afectează echilbrul glicemiei.

Există o linie subțire între nivelurile crescute ale glicemiei (prediabet) și diabetul zaharat. Așadar, prevenirea bolii este în mâinile tale.

Recomandări pentru menținerea echilibrului glicemiei

Modificările nivelului de glucoză în sânge pot duce la hiperglicemie sau hipoglicemie. Nivelurile zahărului în sânge cresc atunci când consumi carbohidrați. Din cauza acestei creșteri (hiperglicemie), pancreasul secretă insulină pentru ca celulele să poată utiliza glucoza.

În mod similar, glucoza scade sub 70 mg/dl atunci când există un exces de insulină, ceea ce duce la hipoglicemie. Această situație este riscantă pentru organism.

Diabetul apare atunci când secreția de insulină este normală, dar receptorii de insulină ai celulelor nu funcționează corect, forțând pancreasul să secrete mai multă substanță.

Cei trei piloni de bază pentru reglarea glicemiei (nivelului de glucoză în sânge) sunt dieta, exercițiile fizice și evitarea hiperinsulinemiei. Pentru a-ți regla glicemia, trebuie să ai control deplin asupra alimentelor pe care le consumi, așadar trebuie să adopți obiceiuri sănătoase.

 

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate