În funcție de alcoolul pe care îl bei, nu simți aceleași emoții
În funcție de alcoolul pe care îl bei, nu simți aceleași emoții

Alcoolul ne face mai agresivi. Un sondaj extensiv a analizat diversele emoții pe care le simți în funcție de alcoolul pe care îl bea. Băuturile spirtoase, vinul și berea ne influențează diferit starea de spirit. Explicații.

Emoțiile diferă în funcție de alcoolul consumat
Emotiile asociate consumului de alcool diferă în funcție de tipul de alcool? Aceasta este întrebarea la care cercetătorii au încercat să răspundă într-un studiu realizat la nivel internațional. Pentru a-și desfășura investigația, oamenii de știință au apelat la participarea a 30.000 de oameni din 21 de țări diferite și au remarcat comportamentul lor în funcție de ceea ce au băut.

Obiectiv: „Examinarea emoțiilor asociate consumului de diferite tipuri de alcool, pentru a determina dacă aceste emoții diferă în funcție de caracteristicile socio-demografice și dependența de alcool și dacă emoțiile asociate cu diferite tipuri de băuturi influențează alegerea băuturilor în diferite contexte”, avansează studiul. Cu alte cuvinte, ce părere aveți despre alcoolul pe care îl beți? Care este dispoziția noastră?

Alcoolul ne face mai agresivi
Rezultatele arată că 30% dintre participanți cred că vinul îi face mai agresivi. Acest comportament scade la 7% când vine vorba de vin. Acesta din urmă ar face asta la mai mult de jumătate dintre respondenți și i-ar obosi în 60% din cazuri. Între timp, berea relaxează jumătate din consumatori. În cele din urmă, 40% dintre persoanele care beau băuturi spirtoase se simt mai „sexy”.

Există, de asemenea, diferență de gen, deoarece, atunci când beau alcool, femeile experimentează emoții diferite, cu excepția agresiunii, care este predominant comportamentul masculin. Acest sondaj concluzionează că persoanele care beau se bazează pe alcool pentru a le pune într-o anumită stare de spirit. Nu am bea același lucru în funcție de emoțiile pe care vrem să le simțim.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate