Știi să previi degerăturile?

Posted by Alin Marinescu on Monday, January 9, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru degeraturi

Extremitățile sunt foarte sensibile la ger și ajung adesea să sufere din cauza degerăturilor. Câteva măsuri simple te țin departe de astfel de neplăceri, dar, dacă apar semnele degerăturii la mâini, picioare, nas sau urechi, ai la dispoziție tratamente naturiste pentru o vindecare rapidă.
Degerăturile sunt precedate de senzaţie de frig, de scăderea sensibilităţii sau dimpotrivă de senzaţii de arsură, furnicătură sau înţepătură. Pielea este palidă iniţial, apoi devine roşie şi la suprafaţa ei pot apărea băşici a căror rupere determină apariţia de răni. În stadiul final apare necroza care se manifestă prin înnegrirea şi uscarea pielii.

Așa previi degerăturile și complicațiile lor!
Evită îmbrăcămintea strâmtă, care împiedică buna circulaţie a sângelui. Nu fuma şi nu consuma băuturi care conțin alcool înainte de expunerea la temperaturi scăzute.
În cazul în care s-a produs expunerea la temperaturi scăzute, zona afectată trebuie încălzită treptat prin băi calde (dar nu fierbinţi). Nu freca locul cu zăpadă şi nu-l încălzi brusc. Încălzirea generală a organismului este extrem de importantă (încăperi încălzite, băuturi calde). Ia antiinflamatoare (aspirină) pentru a preveni îngroşarea sângelui şi a scădea inflamaţia locală.

Atenție!
Dacă apar și răni la extremitățile corpului, adresează-te unui medic, pentru că este posibil să fie nevoie de un tratament cu antibiotic.

Remedii naturiste pentru degerături

Ulei vegetal și pulbere de ghimbir
Pentru a creşte rezistenţa la frig şi pentru a preveni apariţia degerăturilor amestecaţi 2 linguriţe de ulei de floarea-soarelui cu 1 linguriţă de pulbere de ghimbir. Cu acest preparat masaţi zonele expuse ale pielii.

Gel cu aloe vera
Aloe vera vindecă degerăturile de până la 6 ori mai rapid decât tratamentele obişnuite datorită substanţelor de tip steroidal şi acidului salicilic din compoziţia plantei. Culoarea naturală a pielii se reface perfect.

Zer sub formă de comprese
Înveliţi zonele pielii afectate de degerături cu tifon înmuiat abundent în zer. Se lasă astfel învelit timp de o oră, după care se spală cu apă. Această aplicaţie se face zilnic, până la vindecare.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: știi să previi degerăturile?