Vrei să slăbești? Iată câte calorii ar trebui să mănânci zilnic

Posted by Alin Marinescu on Sunday, October 16, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru VREI SĂ SLĂBEȘTI? IATĂ CÂTE CALORII AR TREBUI SĂ MĂNÂNCI ZILNIC

Daca vrei sa slabesti si sa-ti mentii silueta, kilogramele pe care le ai in prezent te pot ajuta. Mai exact, cu ajutorul lor poti afla cate calorii trebuie sa mananci zilnic pentru a te mentine in forma.
Daca mananci mai multe calorii decat este necesar, degeaba respecti procentajul 40% carbohidrati, 30% proteine, 30% grasimi, tot vei acumula kilograme in plus, pentru ca nu respecti numarul de calorii necesare corpului tau
Iata o formula simpla, aplicata de specialistii site-ului Livestrong.com.
Inainte de toate, trebuie facuta o transformare: 1 gram de proteine sau carbohidrati inseamna 4 calorii, iar 1 gram de grasime – 9 calorii. Apoi se aplica “regula 75”.

Proteine
Un punct de inceput este sa mananci 0,75 g de proteine pentru fiecare kilogram/corp. Daca simti nevoia de mai mult, nu ar fi o problema atat timp cat reduci proportia de carbohidrati.

Carbohidrati
Oamenii se dau in vant dupa briose. Insa ar fi bine sa nu consumi mai mult de 0,75 grame per kilogram/corp. Chiar si mai putin daca vrei sa slabesti. Carbohidratii care nu sunt plini de zahar sunt si mai buni. Este chiar indicat sa consumi jumatate din carbohidratii zilei cu 30-90 de minute inainte de a face exercitiile fizice, iar restul de-a lungul intregii zile.

Grasimi
Grasimile trebuie sa fie si ele in aceeasi proportie 0,75 grame per kilogram/corp. Doar ca ele “cantaresc” mai mult la capitolul calorii.
Iata calculul pentru o persoana de 60 kg
60 x 0,75 = 45 grame proteine x 4 calorii/gram = 180 calorii
60 x 0,75 = 45 grame carbohidrati x 4 calorii/gram = 180 calorii
60 x 0,75 = 45 grame grasimi x 9 calorii / gram = 405 calorii
Total calorii = 765

Vi se poate parea ca ponderea grasimilor este cam mare, insa asta nu inseamna neaparat ca ingrasa. Atat timp cat grasimile sunt sanatoase, ele confera senzatia de satietate pentru mai multa vreme, ceea ce inseamna ca nu vei consuma mai multe calorii in total.

Sursa: sfatulparintilor.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: vrei să slăbești? iată câte calorii ar trebui să mănânci zilnic