Usturoiul imbunatateste vederea. Iata cat trebuie sa consumi zilnic

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, June 22, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru usturoi

Odata cu inaintarea in varsta sanatatea organismului uman incepe sa se clatine. Astazi locuitorii din toate tarile dezvoltate se confrunta cu o noua problema grava: scaderea vederii. Pe la varsta de 50 de ani, incepe sa fie afectata cea mai importanta parte a retinei. Pe parcursul unui an o persoana isi pierde vederea in mod ireversibil. La inceput imaginea devine neclara si apar pete intunecate. Vederea devine distorsionata, se agraveaza perceptia culorilor si persoana nu poate vedea in intuneric. Cercetarile stiintifice ne dau insa vesti bune!

Cum sa pastram vederea sanatoasa

Un studiu efectuat de scoala de Medicina de la Harvard arata ca problemele de vedere legate de varsta pot fi evitate prin reducerea nivelului de colesterol din organism. Acest lucru se datoreaza faptului ca depozitele de grasime ce se acumuleaza sub retina cauzeaza scaderea vederii.

23 de pacienti carora li s-a administrat remedii pentru scaderea colesterolului, au simtit o imbunatatire semnificativa a vederii. Consumul zilnic a unei jumatati de catel de usturoi este capabil sa reduca semnificativ colesterolul in mod natural. Astfel vederea poate fi restabilita!

De asemenea, pentru a avea o vedere agera, retina trebuie sa fie mereu alimentata cu oxigen. Usturoiul ajuta la normalizarea tensiunii arteriale.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: usturoiul imbunatateste vederea. iata cat trebuie sa consumi zilnic