Unde greșești când vrei să slăbești?

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, December 14, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Unde greșești când vrei să slăbești?

Prima greșeală este să alegi un regim alimentar aspru, pe care să-l urmezi o anumită perioadă de timp. Să slăbești rapid nu înseamnă însă că-ți vei păstra starea de sănătate intactă.

Vrei să slăbești rapid sau sănătos?
Există nenumărate regimuri alimentare care te vor convinge că, urmându-le, vei reuși să slăbești în timp-record numărul dorit de kilograme. La prima vedere, sunt ușor de pus în practică, însă ce măsură ce zilele trec, vei constata că lucrurile nu stau chiar așa. Iată câteva dintre regulile de bun-simț pe care ar trebui să le urmezi atunci când vrei să scapi, sănătos, de kilogramele în plus, și să-ți formezi un stil alimentar și de viață sănătos.

La ce să renunți când vrei să slăbești
Nu doar persoanele care au o problemă cu greutatea, ci toată lumea ar trebui să renunțe la aceste ingrediente dăunătoare organismului. Zahărul este unul dintre cei trei inamici albi (alături de sare și făină), de care ar trebui să te ferești. Și nu mă refer aici doar la zahărul în sine, ci și la produsele îndulcite, precum dulciuri sau băuturile răcoritoare îndulcite. Dacă te consideri o persoană dependentă de dulciuri, nu trebuie să renunți la acestea, ci să găsești acele ”răsfățuri” sănătoase, care să nu-ți pună în pericol silueta.

Încearcă să stai departe de…
Grăsimi. În teorie, știm că acest lucru aduce numeroase beneficii la nivelul întregului organism, însă în practică este mai greu să renunțăm la cârnați, mezeluri, smântâna și brânzeturile grase. Însă nu imposibil, atunci când te gândești că starea ta de sănătate depinde tocmai de alegerile de zi cu zi.
În perioada slăbitului, încearcă să consumi cantități reduse de semințe precum migdale, alune de pădure, nuci sau fistic, întrucât conțin, de asemenea, grăsimi.
Evită prăjelile, sosurile sau dressingurile grase.

Când mănânci
Repartizează-ți mâncarea conform celor trei mese principale, care trebuie să conțină în proporții echilibrate carne și legume. Slăbitul nu presupune să mâncăm mai puțin, ci să mănânci ceea ce trebuie. Nu uita: la masă nu trebuie să te grăbești. Servește înghițituri mici, într-un ritm lent.

Apă, apă și nu numai…
Lichidele sunt esențiale: trebuie să bei cel puțin un litru de apă pe zi și să-l completezi cu consumul altor lichide: supe, sucuri neîndulcite, fructe.

Nu te cântări des
O dată pe săptămână este suficient pentru a-ți controla greutatea fără să simți presiunea cifrelor care nu par să scadă.

Mișcarea este viață
Este esențial ca organismul să fie obișnuit cu mișcarea – fie că vorbim despre plimbări mai lungi sau realizarea unui sport. Când vei înțelege acest lucru, vei face un prim pas important pentru sănătatea organismului tău. 

Sursa: www.avantaje.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: unde greșești când vrei să slăbești?