Uleiul de catina, proprietati miraculoase daca este folosit corect

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 17, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ulei de catina

Uleiul de catina este considerat de secole ca fiind un remediu excelent atat pentru piele, cat si pentru sanatate in general, deoarece are proprietati miraculoase asupra sistemului imunitar. Este folosit cu succes in industria cosmetica, fiind un adjuvant util pentru cremele destinate tenului matur, datorita proprietatilor sale antirid de necontestat.

De asemenea, poti sa cumperi un ulei de catina de calitate (acesta se face fie din fruct si atunci va avea o culoare galbena, fie din semintele fructului) si sa-l folosesti pentru a-ti prepara cremele in casa. Gasesti la finalul materialului o reteta de crema antirid cu ulei de catina pe care o poti face acasa foarte usor si este 100% realizata din ingrediente naturale.

Pe langa proprietatile sale pentru frumusetea pielii, uleiul de catina este folosit pentru numeroase probleme medicale:

1. Uleiul de catina, remediu pentru ulcer si refluxul gastroesofagian

Ingerarea uleiului de catina are un rol protector asupra mucoasei tractului digestiv, avand un efect calmant in cazul refluxului gastroesofagian sau a ulcerului. El este folosit de multa vreme in tratarea acestor doua afectiuni, dupa cum se arata intr-un studiu aparut in publicatia Journal of Biological Science Review.

Datorita continutului bogat in acizi grasi omega-7, uleiul de catina este considerat de specialisti ca fiind un remediu bun pentru persoanele care sufera de ulcer si reflux gastroesofagian.

Discuta cu un specialist pentru a stabilit in ce doze trebuie sa consumi uleiul de catina in cazul in care suferi de aceste probleme!

2. Uleiul de catina protejeaza gingiile de inflamatii

Are un efect protector asupra gingiilor. Maseaza gingiile cu ulei de catina pentru a preveni aparitia diverselor infectii.

3. Ajuta persoanele care au probleme cu constipatia

Uleiul de catina ajuta la reglarea tranzitului intestinal, fiind de folos persoanelor care sufera de constipatie. Celebrul Dr. Oz recomanda administrarea zilnica a unor capsule gelatinoase cu ulei de catina, o singura doza de 500 de miligrame.

4. Poate fi util persoanelor care au probleme cu ochii rosii si uscati

In cazul ochilor uscati si inrositi, uleiul de catina s-a dovedit util in cure de 2 grame pe zi timp de trei luni. Acest studiu care a scos la iveala efectul benefic al uleiul de catina a fost realizat de un medic naturopat care a constatat ca tot acizii grasi din uleiul de catina au un efect pozitiv si asupra ochilor uscati si rosii, calmand aceste simptome fara sa fie nevoie de lacrimile artificiale. Potrivit specialistului, acest ulei de catina bogat in acizi grasi omega-7 ingerat cate 2 grame pe zi timp de trei luni lucreaza din interior, eliberand senzatia neplacuta de ochi uscati. 

5. Uleiul de catina incetineste imbatranirea pielii

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. La aceasta se adauga vitaminele E si A pentru a face din catina si uleiul extras din ea, cea mai buna solutie naturala pentru regenerarea pielii. De asemenea, avand proprietati antiinflamatorii si antibacteriene, uleiul de catina poate sa fie folosit pentru tratarea acneei si a rozaceei.

Gasim uleiul de catina in numeroase creme din comert, insa ce ar fi sa-l folosim simplu pentru a ne bucura din plin de proprietatile lui de regenerare. Foloseste-l pentru hidratarea tenului, a mainilor, buzelor si a intregului corp. De asemenea, poti sa cumperi sapunuri homemade care contin ulei de catina pentru a preveni uscarea mainilor si a pielii.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: uleiul de catina  proprietati miraculoase daca este folosit corect