Trucuri să-ți menții frumusețea în sezonul rece

Posted by Alin Marinescu on Monday, January 23, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Trucuri să-ți menții frumusețea în sezonul rece

Pentru a străluci la petrecerea de Anul Nou, începe din timp pregătirile. Măștile de înfrumusețare și trucurile care estompează problemele pielii te vor ajuta să arăți impecabil.

Suc de morcovi și smântână, pentru o piele revitalizată
Somnul insuficient, poluarea și stilul de viață haotic afectează aspectul tenului. Pentru a preveni deshidratarea și estompa ridurile accentuate, apelează la un tratament cu suc de morcovi și smântână. Sucul de morcovi reface țesuturile pielii, revigorând tenul obosit. Dă 1 morcov de mărime potrivită prin răzătoarea mică și stoarce-l prin tifon. Pune lichidul obținut într-un bol și adaugă 1 lingură de smântână. Amestecă până când obții o pastă omogenă și aplic-o pe față. După ce ai lăsat-o să acționeze 10 minute, spală-te cu apă din abundență. Apelează la acest tratament 1 dată pe săptămână.

Exfoliant natural pentru ten
Poți să redai strălucirea pielii cu un preparat făcut la tine acasă, cu dublă întrebuințarea: elimină celulele moarte și hidratează pielea, lăsând-o moale și fină la atingere. Ca să îl obții, ai nevoie de: 3 linguri de fulgi de ovăz, 1 linguriță de miere, 2 linguri de ulei de floarea-soarelui și 1 linguriță de zeamă de lămâie. Pune ingredientele într-un bol și amestecă-le. Întinde pasta obținută pe ten și las-o să acționeze 5-10 minute. La final, clătește cu apă călduță din abundență.

Soluție pentru pielea uscată
Iarna, tenul este expus deshidratării din cauza fluctuațiilor de temperatură, a frigului și a vântului. Iată un truc care te va ajuta să previi această problemă: adaugă 1 picătură de miere în crema hidratantă pe care o folosești seara. Mierea este un umectant - ceea ce înseamnă că nu doar atrage apa, ci o și reține la nivelul tegumentului, ajutând pielea să rămână suplă și elastică.

Cum scapi de urmele lăsate de acnee
Dacă ai un ten cu pete, cicatrice lăsate de acnee și cu semne roșii, întinde pe față o mască pe bază de lapte și miere, pentru a calma pielea iritată și estompa roșeața. Ai nevoie de: 1 lingură de lapte și 1 de miere. Amestecă ingredientele, după care întinde pasta și ține-o pe față 10-15 minute. Clătește cu apă din abundență și tamponează cu un prosop curat.

Tratament pentru albirea dinților acasă
Dacă ai dinții îngălbeniți, una dintre soluții ar fi albirea dentară profesională. Pentru că metoda este costisitoare, trebuie să știi că poți obține același rezultat cu soluții la-ndemână. De exemplu, fricționează cu grijă dinții cu o coajă de portocală. Acidul citric din fruct decolorează petele dentare și albește dinții. Clătește bine cu apă și nu te spăla pe dinți cel puțin o oră. Repetă procedeul de 2 ori pe săptămână.
Un amestec eficient este și cel obținut dintr-o lingură de oțet de mere, un vârf de cuțit de sare și jumătate de linguriță de bicarbonat. Spală dinții cu o periuță înmuiată în pastă și apoi clătește bine.

Așa vii de hac coșurilor!
Ai observat în oglindă că iar ți-a apărut un coș? Scapă de el cu oțet de mere! Chiar dacă mirosul este pregnant, în cazul în care pielea ta este predispusă la acnee, merită! Aplică soluția pe zona afectată cu o dischetă de bumbac. Așteaptă ca lichidul să se usuce, apoi clătește. În felul acesta porii se strâng și bacteriile sunt eliminate. Urmează tratamentul o dată pe zi.

Pentru zona de sub ochi
Afectată vizibil, pielea din jurul ochilor are nevoie de produse speciale de îngrijire. Poți estompa cearcănele adânci cu o mască, pentru care ai nevoie de: 1 lingură de suc (sau gel) de aloe vera, 1 lingură de suc proaspăt de castravete, 1/2 linguriță cu ulei de migdale și 1 vârf de cuțit de amidon de porumb.
Pune într-un vas ingredientele lichide, apoi adaugă amidonul și omogenizează bine. Aplică soluția obținută pe zona de sub ochi, prin mișcări circulare. Lasă masca să acționeze10-15 minute. Important este să nu aștepți ca soluția să se usuce complet. Clătește cu apă rece, iar la final, aplică un produs special pentru această zonă. Fă acestă mască în fiecare zi, până când ajungi la rezultatele dorite.

Buze fine și catifelate
Vântul și aerul uscat își pun amprenta asupra buzelor. Ele au mai puține glande sebacee decât alte părți ale corpului, astfel încât se usucă și se crapă foarte repede. După ce ai exfoliat buzele cu un preparat obținut dintr-o lingură de miere, 1 de bicarbonat de sodiu și jumătate de lingură de ulei de măsline, este important să le hidratezi. Pentru asta, apa de trandafiri și glicerina sunt ingredientele potrivite. Amestecă 1 lingură de apă de trandafiri cu 1 de glicerină și întinde soluția pe buze, seara, înainte de a merge la culcare. Repetă operațiunea de câte ori este nevoie.

Cum scapi de vârfurile despicate
Șuvițele tale sunt lipsite de strălucire și au vârfurile despicate? Hidratează-le cu o mască pe bază de albuș, iaurt și maioneză. Amestecă într-un vas 3-4 linguri de iaurt cu 3 linguri de maioneză. Separat, bate spumă 1 albuș și încorporează-l în pasta cu iaurt și maioneză. Întinde preparatul pe părul curat, acoperă cu un prosop și clătește după 20 de minute.
7 trucuri care-ți evidențiază frumusețea
1.      Te-ai gândit să-ți faci bucle lejere, dar cârlionții obținuți sunt mult prea definiți? Pulverizează apă de toaletă pe colțul unui prosop și tamponează ușor părul. Alcoolul din compoziția parfumului va desface buclele, obținând astfel acele onduleruri lejere pe care ți le-ai dorit.
2.      Când te machiezi, întinde fondul de ten cu degetele umezite. Așa produsul se va fixa mult mai bine și va arăta mult mai natural pe față.
3.      Dacă vrei să dai impresia de privire intensă, folosește în interiorul pleoapei un creion de ochi bej.
4.      Pentru a da puțină culoare pe pomeți, în locul fardului de obraz, întinde cu o pensulă groasă un fard maroniu.
5.      Rujul va rezista mai mult pe buze dacă-l fixezi cu o pudră translucidă.
6.      Dacă ți-a apărut un coș, dizolvă într-o lingură de apă mineală o tabletă de aspirină și aplică soluția, cu un dischet demachiant, pe zona dureroasă.
7.      Așteaptă până la 20 de minute după ce ai ieșit din duș pentru a te parfuma. În caz contrar, esența se va evapora mult mai repede. 

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: trucuri să-ți menții frumusețea în sezonul rece