Trei alimente care fac minuni pentru inima

Posted by Alin Marinescu on Saturday, June 25, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru seminte de in

Alimentatia este foarte importanta in mentinerea sanatatii inimii. Iata trei alimente care te vor ajuta sa ai o inima in perfecta stare:

Semintele de in

Continutul ridicat de acid linolenic alfa a reusit sa transforme aceasta planta antica - inul - intr-un aliment modern miraculos. Acidul alfa linolenic este un tip de organism din care provin acizii grasi omega 3, similari celor care se gasesc in pestii oceanici.

Beneficiile semintelor de in au fost demonstrate cu ajutorul mai multor cercetari, printre care se regasesc si studii pentru scaderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul "rau"), unde inul a dat rezultate remarcabile. Alte benefiicii ale semintelor de in sunt: scaderea trigliceridelor din sange si scaderea presiunii sanguine. Poti adauga semintele in cerealele consumate la micul-dejun sau in salate.

Uleiul de masline

Bogat in grasimi mononesaturate, uleiul de masline scade colesterolul si reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Rezultatele mai multor studii care descopera incidenta bolilor cardiovasculare pe glob, au aratat ca desi foarte multi barbati din Creta au predispozitie pentru colesterol marit, foarte putini dintre ei mor din cauza bolilor de inima deoarece dieta lor este axata pe grasimi bune care se gasesc in uleiul de masline. Specialistii recomanda sortimentele extravirgine sau virgine care sunt cel mai putin procesate si folosirea lor la gatit in locul untului.

Spanacul

Spanacul te ajuta sa-ti mentii sanatatea inimii datorita continutul de luteina, folati, potasiu si fibre. In general, cresterea consumului de verdeturi este benefica pentru inima ta. In cadrul unui studiu recent au fost examinate mai mult de 15.000 de persoane, timp de un an si care nu sufereau de boli cardiovasculare. Cei care au consumat mai mult de doua portii si jumatate de legume pe zi au prezentat un risc de a dezvolta boli ale inimii cu 25% mai scazut, in comparatie cu cei care nu au mancat deloc astfel de alimente. Fiecare portie noua reduce riscul cu inca 17%, spun specialistii.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: trei alimente care fac minuni pentru inima