Trateaza arsurile cu ulei de sunatoare!

Posted by Alin Marinescu on Monday, August 15, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ulei de sunatoare

Uleiul din sunatoare are efect calmant, cicatrizant si antiinflamator. Se foloseste in cazul iritatiilor, arsurilor, ranilor, eczemelor, hematoamelor, sciaticii, reumatismului, durerilor de spate, inflamatiilor ganglionilor, tenului si mainilor aspre. Pentru a prepara acest ulei se folosesc flori crude sau uscate, care se maruntesc si se pun intr-o sticla. 

Deasupra se toarna ulei de floarea-soarelui sau ulei de masline, atat cat sa acopere florile. Se lasa sticla la soare sau langa o sursa de caldura. Amestecul se pune la macerat 14 zile, apoi se strecoara totul prin tifon. Florile macerate se arunca, iar uleiul strecurat se pastreaza. Se maseaza usor suprafetele afectate de cateva ori pe zi. Se mai pot pune comprese cu ulei deasupra zonei afectate. Mai mult, o lingura cu ulei, luata dimineata pe stomacul gol, ajuta in cazul fierii lenese, pietrei la fiere, gastritei.

Pentru zonele inflamate puteti face impachetari umede cu ulei de sunatoare. Pentru acest lucru puneti un galbenus de ou intr-o sonda si amestecati cu doua linguri de ulei de sunatoare, turnand cate o picatura. Aplicati aceasta emulsie pe zona inflamata timp de jumatate de ora si apoi clatiti cu apa calduta.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: trateaza arsurile cu ulei de sunatoare!