Tratarea sinuzitei se face în funcție de cauzele ei

Posted by Alin Marinescu on Monday, November 28, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru sinuzita

Sinuzita este una dintre afecțiunile ce se pot agrava în sezonul rece, din cauza temperaturilor scăzute. Boala se manifestă prin inflamarea mucoasei unuia sau mai multor sinusuri paranazale şi prin apariţia unor secreţii purulente.

Tipuri de sinuzită
 Boala poate fi acută, ceea ce înseamnă că are o durată de până la 3 săptămâni, subacută, care ține între 2 și 12 săptămâni şi cronică, situație în care simptomele se menţin mai mult de 12 săptămâni.
 În funcție de factorii declanșatori, sinuzita poate fi alergică, virală, bacteriană, provocată de Streptococcus Pneumoniae şi Haemophilus Influenzae, sau fungică, apărută din cauza unor ciuperci din clasa Aspergillus și Mucor..

 Cum se manifestă boala
 Sinuzita se manifestă printr-o durere nivelul sinusului afectat sau al dinţilor şi maxilarelor, secreţie nazală abundentă, respiraţie greoaie. Mai poate apărea umflarea pleoapelor superioare, febra. 

 Metode de tratament
 În cazul sinuzitei bacteriene se recomandă tratament cu antibiotice, numai la recomandarea medicului. Antibioticele nu se iau niciodată fără ca medicul să-ți spună acest lucru. Antibioticele se iau cel puțin 10 zile și poate ajunge până la 4 săptămâni, în funcție de rezistența bacteriilor.
 Tratamentul mai poate să fie pe bază de antifungice, dacă ai sinuzita fungică. Mucoliticele și secretoliticele, antialergicele, decongestionantele nazale şi spălăturile nazale cu apă de mare mai sunt recomandate în cazul acestei afecțiuni.
 Dacă sinuzita rezistă la tratamentul medicamentos, este nevoie de intervenţie chirurgicală endoscopică, care presupune drenarea secreţiilor purulente din sinusuri.

 Remediile naturale, de ajutor
 În cazul sinuzitei sunt indicate și remediile naturale. Astfel, poți apela la ceaiuri, care ajută la decongestionarea căilor nazale. Este vorba despre ceai de busuioc, ceai de cimbrișor, de ienupăr și de salcie. Utile sunt și remediile pe bază de hrean și busuioc, datorită proprietăților antibacteriene.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: tratarea sinuzitei se face în funcție de cauzele ei