Tratamente cu ananas pentru păr și unghii

Posted by Alin Marinescu on Sunday, October 23, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ananas

Căderea părului, mătreața, unghiile care se exfoliază cu ușurință – toate aceste neplăceri pot fi de domeniul trecutului dacă pui în practică aceste tratamente cu suc de ananas.

Pulpă de ananas pentru unghii puternice
Carențele vitaminice, mai ales lipsa de vitamine A și B, pot duce la deshidratarea unghiilor care devin casante, la exfolierea sau îngălbenirea lor. Ananasul îți poate acoperi necesarul de vitamine, dacă-l mănânci ca atare sau dacă faci din el o loțiune reparatoare și hrănitoare pentru unghii. Ai nevoie de:
-o lingură suc de ananas
-un gălbenuș
-2-3 picături de ulei esențial de lămâie
-1 linguriță de zeamă de lămâie

Le amesteci pe toate într-un bol. Cu ajutorul unei bucăți de vată sau a unei dischete pentru demachiere îmbibată în loțiunea obținută, aplică tratamentul pe unghii. Lasă un sfert de oră să acționeze, apoi clătește mâinile în apă călduță. Repetă tratamentul în fiecare seară, cel puțin o săptămână.

Mască pentru păr
Ananasul conține enzime care întăresc foliculii piloși, conferind elasticitate părului și prevenind căderea firelor de păr. De asemenea, acest fruct conține vitamina C (36 mg la suta de grame), care ajută la prevenirea și stoparea căderii părului. Treci prin blender câteva rondele de ananas. Amesteci ananasul cu 150 de grame de iaurt, iar pasta pe care o obții la final o întinzi pe toată lungimea părului. Îți înfășori capul într-un prosop și lași masca să acționeze 20 de minute, după aceea limpezești părul.

Pentru păr deshidratat, cu mătreață
Sucul de ananas este bogat în antioxidanți și apă care hidratează părul uscat și îndepărtează mătreața. După spălarea obișnuită a părului, îmbibă în suc de ananas dischete pentru demachiere și tamponează rădăcinile firelor de păr. Acoperă capul cu un prosop, așteaptă 15-20 de minute, apoi spală părul înainte de a-l usca.  

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: tratamente cu ananas pentru păr și unghii