Tratament din patru radacini pentru ciroza cu ascita, hepatite si alte boli ale ficatului

Posted by admin. on Wednesday, July 22, 2015 Under: Stiri din Sanatate


Remediul de mai jos include patru radacini de plante: dud, maces, pir si urzica vie si este eficient in ciroza, hepatite si alte afectiuni ale ficatului.

Mod de preparare

In 3 l de apa se pun la fiert 3 lingurite de radacina de dud maruntita (Morus alba) si cate 1 lingurita din radacinile urmatoarelor plante: maces (Rosa canina), pir (Agropurym repens) si urzica vie (Urtica dioica). Se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand mai ramane 1 l de apa, dupa care se da deoparte vasul, se adauga jumatate de lingurita de iarba de rostopasca si se lasa sa se raceasca, dupa care se filtreaza.

Mod de administrare

Se consuma 1 l de preparat pe stomacul gol, pe parcursul unei zile, iar a doua zi se face o noua portie (intotdeauna se consuma ceai proaspat). In cazul ascitei, se face tratament pana abdomenul ajunge la volumul normal, dupa care se face o pauza de doua saptamani si apoi se reia.

Observatii:

- pentru a marunti radacinile de dud si maces, folositi o lama cu care taiati aschii subtiri din radacina, ca si cum ati ascuti un creion.
- radacina de dud este extrem de importanta in ascita (acumularea de lichid in cavitatea abdominala), ajutand la eliminarea lichidului respectiv prin urina. Pe durata tratamentului pacientul va urina foarte des, iar la inceputul tratamentului urina va fi de culoare rosiatica.
- pe timpul tratamentului se tine regim sever (fara carne, grasimi, alcool, prajeli) si se recomanda odihna absoluta la pat in primele doua-trei saptamani.
- dupa vindecare se va relua tratamentul in fiecare an cate una-doua luni.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: tratament  radacini  ciroza  ascita  hepatite  boli de ficat