Toxina botulinica si diabetul

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, November 15, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Toxina botulinica si diabetul

Cercetarile recente au scos la iveala ajutorul pe care il poate oferi toxina botulinica in alinarea durerilor de la nivelul picioarelor in cazul persoanelor care sufera de diabet.

Diabetul creste riscul de aparitie a leziunilor la nivelul picioarelor care se pot infecta si pot duce la amputatii ale picioarelor. Durerea semnalata la nivelul picioarelor apare din cauza ca diabetul afecteaza circulatia si sistemul nervos, iar de cele mai multe ori nu se amelioreaza prin administrarea calmantelor.

Un studiu publicat in revista "Neurology" si citat de publicatia britanica Dailymail vorbeste despre descoperirile unei echipe de cercetatori care au tratat 18 pacienti diabetici cu injectii cu toxina botulinica in fiecare picior. Pentru a constata diferenta, expertii au tratat alti participanti la studiu cu injectii pe baza de solutie salina. Rezultatele au aratat o ameliorare a durerilor resimtite in grupul pacientilor care au urmat terapia cu toxina botulinica. Insa, expertii nu au reusit sa gaseasca o explicatie rationala pentru efectul remarcabil constatat.

In Romania, peste 450.000 de persoane sufera de diabet zaharat, iar la nivel mondial, cifra se ridica la 270 de milioane de bolnavi. Masurarea regulata a glicemiei contribuie la depistarea precoce a acestei boli.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: toxina botulinica si diabetul