Top 5 deserturi de evitat

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, December 14, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru gogosi

Specialistii le considera cele mai nesanatoase deserturi
Pentru multi dintre noi, desertul este partea preferata a unei mese. Cu toate acestea, doar putini oameni stiu ca aceste deserturi delicioase si încantatoare pot afecta de fapt, sanatatea. Ele sunt de obicei bogate in grasimi saturate, care pot ridica nivelul de colesterol rau în corp cauzand boli cardiovasculare.

Plus, prea mult zahar si continutul ridicat de calorii poate creste riscul de crestere in greutate in exces si diabet. Cu toate acestea, puteti face aceste deserturi gustoase ca o parte dintr-un stil de viata sanatos, daca le serviti ocazional si mancati portii mici, dupa o masa hranitoare. Mai mult decat atat, anumite tipuri de deserturi provoca mai mult rau pentru sanatate, comparativ cu altele. Aceste deserturi nesanatoase sunt prezentate mai jos.

1 Deserturi prajite
Deserturile prajite sunt una dintre cele mai rele deserturi acestea fiind încarcate cu ingrediente nesanatoase si o multime de calorii. Aluatul folosit pentru a face acest desert contine o cantitate mare de grasimi si zahar. Pentru a pregati un desert delicios prajit, se scufunda banane sau ananas în aluat si apoi se prajesc in mult ulei. Deci, va puteti imagina cat de rau poate fi acest fel de mancare pentru sanatate. Învelisul de aluat si faptul ca acesta literalmente înoata în sirop dulce este mai mult decat suficient pentru a-l face una dintre cele mai grele alimente pentru sanatatea umana.

2 Briosele
Briosele sunt una dintre alegerile cele mai populare în randul oamenilor pentru un mic dejun rapid. Desigur, o mare varietate de arome distincte sunt disponibile în piata. Cu toate acestea, briosele sunt de obicei realizate cu faina alba, zahar si unt, care pot umple corpul cu o multime de calorii. Chiar si în briosele, care sunt etichetate cu "continut scazut de grasime", ingredientul principal este tot grasimea. Multi oameni au o conceptie gresita ca de multe ori o briosa cu tarate este o optiune sanatoasa, însa, în realitate, aceste briose contin o cantitate mare de fructoza, sirop de porumb si alte astfel de ingrediente nocive, care nu sunt bune pentru sanatatea umana. Deci, daca doriti cu adevarat sa controlati aportul de calorii mancati aceste briose delicioase in portii mai mici.

3 Gogosi
Nu conteaza ce fel de gogoasa alegeti sa mancati, insiropata, cu glazura, sau simpla, aceasta este într-adevar o alegere foarte rea pentru sanatate. Aceste deserturi mici sunt preparate folosind faina, zahar si ulei de gatit, si, prin urmare sunt încarcate cu o cantitate mare de calorii. Ce e mai rau este ca acestea sunt, de asemenea, prajite, ceea ce înseamna ca se consuma o multime de grasimi saturate, care pot ridica nivelul de colesterol . Mai mult decat atat, aceasta contine o multime de zahar si astfel chiar si o singura pe zi poate duce la cresterea in greutate majora de-a lungul timpului. De aceea, încercati sa evitati consumul de gogosi cat mai mult posibil.

4 Alimentele ambalate coapte
Toate tipurile de alimente ambalate, inclusiv torturile ambalate si amestecurile de biscuiti, sunt considerate a fi extrem de nesanatoase pentru organismul uman. În scopul de a creste termenul de valabilitate al acestor alimente, grasimile folosite în acestea sunt modificate chimic, adica sunt partial hidrogenate. Ceea ce face ca aceste alimente sa fie atat de nesanatoase este ca producatorii adauga o serie de aditivi, inclusiv arome artificiale, culori, sirop de porumb, si conservanti. De fapt, aceste alimente pot duce la mai multe boli periculoase, cum ar fi bolile de inima, diabet, obezitate, cancer, probleme în sistemul imunitar si probleme de reproducere. Astfel, este mai bine sa stai departe de toate tipurile de alimente ambalate coapte.

5 Înghetata
Inghetata este desertul preferat pentru majoritatea persoanelor. Cu toate acestea, ati putea fi surprins sa aflati ca aceste creme cu arome delicioase de fapt, pot dauna sanatatii. Acestea sunt supraîncarcate cu zahar artificial, care poate cauza probleme, cum ar fi diabetul zaharat, obezitatea, hipertensiunea arteriala, rigidizarea arterelor, si mai multe. Continutul caloric este, de asemenea, foarte mare . Substantele chimice daunatoare sunt adaugate pentru a le mentine proaspete pentru o perioada mai lunga de timp.

Aromele artificiale, grasimi si agent de colorare, toate aceste umpluturi sunt incluse în inghetata pentru un gust bun si pentru a le face sa arate atractiv, dar acestea la randul lor pot afecta ficatul si rinichii considerabil. Mai mult decat atat, multi oameni iubesc toppingul, cum ar fi sosuri, si frisca pentru inghetata lor, în scopul de a spori aroma. Aceste garnituri pot face desertul deja ridicat de calorii, chiar mai daunator pentru sanatate.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: top 5 deserturi de evitat