Talpile, un adevarat barometru al sanatatii

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 12, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru talpi

De la o durere de calcai, pana la furnicaturi si intepaturi, talpile trag un semnal de alarma asupra starii de sanatate. Numeroase boli se pot manifesta prin diverse simptome aparute la nivelul picioarelor si talpilor. Iata ce dezvaluie aceste semne: 

1. Talpile si degetele fara niciun fir de par
Pot fi semnul unei proaste circulatii, ca rezultat al unei probleme vasculare. Ce puteti face? Daca lipsa parului nu e o nenorocire, ar trebui sa mergeti, totusi, la medic pentru a va verifica sanatatea circulatiei sanguine. 

2. Rana persistenta in talpa
Poate reprezenta risc de cancer sau de diabet. Variatiile nivelului de zahar din sange pot duce la distrugeri ale terminatiilor nervoase de la nivelul picioarelor. Lasate netratate, aceste rani au consecinte serioase, mergand chiar pana la amputare. 

3. Talpi reci
In cazul femeilor, pot indica o disfunctie a glandei tiroide, glanda care regleaza temperatura si metabolismul. Proasta circulatie poate fi o alta posibila cauza atat pentru femei, cat si pentru barbati. 

4. Furnicaturile persistente in talpa
Aceste furnicaturi, dar si diminuarea senzitivitatii pot fi semnul neuropatiei periferice. Aceasta inseamna ca ceva s-a intamplat la nivelul sistemului nervos periferic si este bine sa aflati ce. Alte cauze pot fi diabetul si consumul de alcool. 

5. Unghiile ingrosate, ingalbenite sau desprinse 
Sunt semnul unei infectii fungice. Persoanele cu diabet, artrita reumatoida si alte deficiente imunologice pot avea un risc mai mare de a contracta infectii cu ciuperci.

6. Unghii concave 
Pot fi semnul unei anemii moderate sau severe. Pentru a fi siguri, mergi sa va faceti analizele de sange la medicul curant.

7. Unghii cavernoase
Adesea, psoriazisul, care este o boala autoimuna, are manifestari si la nivelul unghiilor. Acestea devin cavernoase (atat la maini, cat si la picioare). Un alt motiv poate fi artrita. 

8. Dureri ascutite in calcaie
Pot fi semnul unei fasceite plantare, ceea ce inseamna ca tesutul ce uneste calcaiul cu degetele si formeaza arcul piciorului este inflamat sau rupt. Acest fapt determina durere la mers sau in repaus. 

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: talpile  un adevarat barometru al sanatatii