Sucul care te ajuta sa iti ti glicemia sub control

Posted by Alin Marinescu on Sunday, May 15, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru suc de kiwi

Dacă suferi de diabet sau ai hipertensiune, acest remediu te va ajuta să ții glicemia sub control și să ai tensiunea arterială la valorile normale.

Excluderea din alimentație a preparatelor fast-food, a dulciurilor și adoptarea treptată a unui tip de dietă vegetarian aduc glicemia și tensiunea arterial la normal. Vei observa schimbări pozitive în timp dacă măcar două zile pe săptămână scoți din meniu alimentele de origine animală și dacă în restul zilelor crești cantitatea de fructe și legume.

Sucurile de fructe și legume sunt și ele o variantă de a consuma alimente proaspete, mai ales dacă ești pe fugă dimineața. Alegi fructele preferate, le speli, le tai și le pui în blender, apoi le iei cu tine sub formă de suc.

O rețetă simplă care te poate ajuta în caz de diabet conține kiwi, banane, mere.

Ai nevoie de:

5 kiwi
2 mere
2 banane
½ l apă

Taie fructele rondele și pune-le în blender alături de apă. Mixează-le și bea sucul atfel: o jumătate din cantitate pe parcursul dimineții și restul de-a lungul zilei, sorbind puțin câte puțin din ea.

Scorțișoara

Pudra de scorțișoară scade nivelul glicemiei, prin stimularea secreției de insulină. Amestecă o jumătate de linguriță  de scorțișoară într-un pahar cu apă călduță și bea acest amestec o dată pe zi. O altă variantă presupune fieberea a 2-4 batoane de scoțișoară într-o cană cu apă, apoi acoperă vasul și lasă-l 20 de minute. La fel ca soluția anterioară, o bei de-a lungul ziei.

Aloe vera

Tot pentru reducerea nivelului glicemiei este util gelul de aloe vera. Conține fitosteroli care acționează contra hiperglicemiei. Omogenizează câte o jumătate de linguriță de frunze de dafin măcinate și pulbere de turmeric cu o lingură de gel și ia din acest amestec de două ori pe zi, înainte de masa de prânz și cină.

sursa: stiri.com.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: sucul care te ajuta sa iti ti glicemia sub control