Simptome ale unei infectii posibile din organism

Posted by Alin Marinescu on Friday, May 27, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru simptome infectii in organism

Dacă ai o infecţie în sânge, organismul îşi adună toate forţele pentru a se lupta cu această şi eliberează o serie de substanţe care rezultă în inflamaţie generalizată şi febra crescută, alături de alte simptome neplăcute.

Inflamatia respectivă, declanşată de sistemul imunitar, poate duce la cedarea unor organe. În timpul septicemiei se formează cheaguri de sânge care reduc circulaţia la nivelul organelor interne, lăsându-le fără oxigen şi nutrienţii necesari. În cazurile de infecţie gravă a sângelui, unul sau mai multe organe cedează, iar în cazurile cele mai grave, infecţia poate să conducă la scăderea periculosâ a tensiunii arteriale (şoc septic). Persoanele care suferă de boli ale sistemului imunitar sau de alte afecţiuni care le slăbesc organismul sunt în mare pericol dacă se declanşează septicemia.

Există o serie de simptome specifice ale infecţiilor în sânge, care trebuie să te trimită de urgenţă la spital:

1. Ritm cardiac anormal: când infecţia se răspândeşte în sânge, acesta este unul dintre principalele simptome. Deoarece oxigenul nu ajunge în cantităţi suficiente la inima, pulsul poate să crească sau să scadă foarte mult.

2. Nevoia subită de a urină sau lipsa urinei: pentru că sunt afectate organele majore, printre care şi cele ale sistemului urinar, infecţia în sânge poate să se manifeste prin nevoia de a urină şi prin incontinenţă. De multe ori însă, deoarece este afectată funcţia rinichilor, se poate întâmplă că urinarea să fie mult redusă.

3. Respiraţia rapidă, întretăiată: organele nu mai primesc suficient oxigen, motiv pentru care reflexul de a respiră este mult mai rapid. Acest simptom poate să ducă la derutare sau incapacitate de concentrare, fiind unul dintre primele semne ale infecţiei în sânge.

4. Greaţă şi vărsături: pentru că septicemia poate să apară din orice parte a corpului, ea poate să provoace senzaţia de greaţă, de cele mai multe ori acompaniată de slăbiciune şi ameţeli.

5. Temperatura extremă a corpului: în cele mai multe cazuri, infecţia în sangeprovoaca o creştere a temperaturii. Cu cât infecţia este mai gravă, cu atât febra va fi mai mare, uneori chiar punând viaţă pacientului în pericol. De obicei, o infecţie în sânge provoacă o temperatura de peste 38-39 de grade Celsius. Această este acompaniată de frisoane. Uneori însă, se poate întâmplă că temperatura corpului să scadă foarte mult.

sursa: stiri.com.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: simptome ale unei infectii posibile din organism