Sfaturi extrem de utile pentru rutina zilnica

Posted by Alin Marinescu on Saturday, May 7, 2016
Imagini pentru sfaturi utile sanatate

Unele lucruri le facem în virtutea rutinei, dar nu întotdeauna e corect, spun specialiştii englezi. Iată câteva sfaturi extrem de utile care vă vor schimba rutina zilnică!

Nu vă daţi cu antiperspirant dimineaţa, ci seara. Este mult mai eficient astfel. Nu se cunoaşte exact de ce se întâmplă acest lucru. Se crede că, dacă se aplică seara, antiperspirantele au timp să intre bine în pori în timpul somnului şi astfel efectul durează mai multe ore după trezire. 

Pastilele contra cancerului se iau înainte de culcare pentru că lucrează mai bine în somn. Recomandările provin de la experţii de la Universitatea din Birmingham. Aceştia mai spun că substanţele chimice din sistemul imunitar sunt în concentraţie mai mare dimineaţa, de aceea vaccinurile trebuie făcute între orele 9.00 şi 11.00 (a.m.). 

Cremele pentru acnee trebuie aplicate exact înainte de culcare, ca să nu fie afectate de vreme sau de poluare. La fel şi cremele emoliente, pentru eczeme şi psoriazis, fiindcă mâncărimile sunt mai puternice seara târziu. 

Medicamentele împotriva arsurilor din stomac se iau de obicei cu 30 de minute înainte de micul dejun, fiindcă mâncarea poate produce aciditate. Însă ultimele studii arată că acestea sunt mai eficiente când se iau seara, pentru a asigura nivele scăzute ale acidului din stomac pe parcursul nopţii. Se evită astfel ca acidul să se întoarcă în esofag, producând arsuri şi mai mari. 

Remediile contra colesterolului, luate seara

Remediile împotriva colesterolului rău trebuie luate seara. Şi asta deoarece ficatul produce cel mai mult colesterol noaptea. Dimineaţa este potrivită şi pentru administrarea diureticelor, care reduc tensiunea în artere, încurajând eliberarea apei. Pacienţii evită astfel să se trezească pe parcursul nopţii pentru urinare. 
Medicamentele pentru inimă trebuie administrate în funcţie de ceasul biologic al fiecăruia. Însă cei cu hipertensiune sunt sfătuite să-şi ia medicaţia dimineaţa. Asta pentru că tensiunea creşte în mod normal când corpul eliberează brusc hormonul cortizol la trezire. Există însă pacienţi care trebuie să ia medicamentele împotriva tensiunii seara pentru a evita accidentele vasculare. Medicul stabileşte care sunt aceştia. 

sursa: culinar.bzi.ro


Tags: sfaturi extrem de utile pentru rutina zilnica