Secretul tineretii fara batranete: Q10

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, July 26, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru coenzima q 10

Coenzima Q10, o substanta naturala, produsa in organismul uman, este un antioxidant similar vitaminei E care lupta impotriva imbatranirii, protejeaza moleculele de grasime impotriva oxidarii sau a alterarii lor de radicalii liberi, cei care deterioreaza celulele conducand la aparitia diverselor boli, precum afectiunile cardiace sau obezitatea.

Specialistii spun ca stilul de viata dezorganizat afecteaza nivelul coenzimei Q10 din organism, astfel ca acestia recomanda o doza de 20 de miligrame zilnic. In plus, este indicat consumul coenzimei sub forma de capsula uleioasa sau impreuna cu ceva mai gras precum uleiul de masline sau uleiul de catina. Cercetatorii spun ca adoptarea unei alimentatii sanatoase ar putea echilibra nivelul coenzimei in organism. Astfel, se recomanda sa mancam peste gras, de preferat macroul sau sardinele, carnea de vita, organele precum inima, ficatul, rinichii, oua, ulei de soia si arahide, deoarece aceste alimente sunt o sursa bogata de coenzima Q10.

In plus, este importanta de stiut si relatia dintre coenzima Q10 si inima. Aceasta se explica prin faptul ca orice muschi are nevoie de aceasta substanta pentru a functiona, inima fiind la urma urmei unul dintre cei mai importanti muschi din organism. Studiile recente au aratat ca majoritatea pacientilor cu boala cardiaca prezinta un nivel scazut al acestei substante. Acest lucru demonstreaza ca inima are poate cea mai mare nevoie de Q10.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: secretul tineretii fara batranete: q10