Secretul tenului perfect, descoperit in ritualurile de infrumusetare ale turcoaicelor

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 31, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Secretul tenului perfect, descoperit in ritualurile de infrumusetare ale turcoaicelor

Este bine stiut faptul ca turcoaicele sunt printre femeile cu cel mai frumos si curat ten din lume. Probabil ca este vorba si despre o trasatura genetica a lor, insa cu siguranta ele sunt ajutate si de anumite produse pe care le folosesc.

Unul dintre motivele pentru care turcoaicele au pielea mereu intinsa si matasoasa este apa de trandafiri. Ele o pulverizeaza pe fata in fiecare dimineata. Apa de trandafiri este un tonifiant natural si ofera pielii o stralucire aparte.

Aceasta poate fi preparata foarte usor chiar in propria casa: puneti la macerat o mana de petale de trandafiri, intr-o jumatate de pahar de apa. Lasati-le la macerat de seara pana dimineata, apoi filtrati lichidul.

Separat, turnati o jumatate de pahar de apa clocotita, peste o mana de petale de flori, lasati-le la infuzat 20 de minute, apoi strecurati. Combinati infuzia cu maceratul si veti obtine apa proaspata de trandafiri, care rezista la frigider, nu mai mult de 3 zile.

Un alt secret al doamnelor din Turcia sunt cojile de fructe si legume. Ele isi maseaza pielea cu cojile fructelor sau legumelor pe care le au la indemana. Acestea exfoliaza si alimenteaza pielea cu vitamine. Puteti folosi si coji de avocado, de castraveti, piersici, dar si de portocale, lamai, grapefruit.

Iaurtul turcesc este renumit pentru gustul sau, insa acesta nu este folosit de turcoaice doar in prepararea mancarurilor. Ele isi aplica pe fata o masca din iaurt, amestecat cu putin suc de lamaie, pentru a-si hrani si a-si intineri pielea.

sursa: gandul.info

In : Stiri din Sanatate 


Tags: secretul tenului perfect  descoperit in ritualurile de infrumusetare ale turcoaicelor