Rostopasca, leac pentru sute de boli

Posted by Alin Marinescu on Monday, September 12, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru rostopasca

Remediu natural în peste 150 de afecţiuni, rostopasca este una dintre cele mai puternice plante de pe pământ. Ea poate fi utilizată sub formă de ceai, tinctură, pulbere, infuzie combinată sau cataplasmă.

Tratează gastrita şi cancerul 

Rostopasca ajută la formarea sângelui, de aceea se recomandă în tratamentul leucemiei. Se face un amestec din urzici, mlădiţe de soc şi rostopască, 2 linguriţe de plante uscate la 250 ml apă clocotită şi se beau 2 l pe zi. În bolile hepato-biliare se utilizează tinctura de rostopască: de 3 ori pe zi se consumă 10 picături de tinctură. În tratamentul gastritei se recomandă câte 10 picături de tinctură, de 4-6 ori pe zi. Sucul de rostopască aplicat pe zonele afectate de cancerul de piele, dar şi pe tumorile exteriorizate, face adevărate minuni, în timp ce pulberea administrată intern ameliorează starea bolnavilor de cancer. Se ia un sfert de linguriţă de pulbere de rostopască de 4 ori pe zi, în cure de 2 luni, cu 20 de zile de pauză. Şi migrenele se pot atenua cu ajutorul acestei plante: se administrează, la nevoie, câte o linguriţă rasă de pulbere pe stomacul gol, în doză unică, pentru 24 de ore.

Vindecă eczemele şi psoriazisul

Bătăturile, dar şi tumorile maligne de piele se pot trata cu ajutorul compresiilor cu infuzie şi suc de rostopască. Pentru cataractă şi petele de pe cornee, sângerarea retinei şi a dezlipirii de retină se recomandă sucul de rostopască. Se ia o frunză de plantă, se spală, iar tulpina ei se presează cu degetele până iese un lichid de culoare portocalie. Cu sucul extras se unge pleoapa înspre coada ochiului. În psoriazis se pudrează zilnic locul afectat cu pulberea de rostopască. Eczemele se pot vindeca dacă faci un tratament cu alifie de rostopască. Se prepară din 30 g pulbere de rostopască şi 15 g vaselină, la care se adaugă 10 ml ulei de măsline. Cu acest amestec se ung rănile şi se pansează. Pansamentul trebuie să stea 2-3 zile, după care se poate schimba, repetându-se procedeul până la vindecarea eczemelor. Negii pot dispărea de pe piele tot cu suc de rostopască. Se aplică lichidul pe suprafaţa afectată, tamponând uşor, de mai multe ori într-un minut, şi se lasă să acţioneze lichidul în profunzime. Se repetă în fiecare dimineaţă şi seară, până când dispar. 6Sucul de rostopască s-a dovedit eficient şi în vindecarea verucilor şi a herpesurilor bucale şi genitale.

Cum se prepară 

Pulberea de rostopască se obţine prin măcinarea tulpinilor uscate. Depozitarea pulberii se face în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoase şi reci, pe o perioadă de maximum 3 săptămâni. 
Tinctura – Se pun într-un borcan 15 linguri cu pulbere de rostopască, peste care se adaugă 2 pahare de alcool alimentar, de 50 de grade. Se închide şi se lasă la macerat timp de 2 săptămâni, după care se filtrează şi se pune în sticluţe închise la culoare. 
Infuzia – Se pun 3-4 linguri de rostopască mărunţită la macerat în jumătate de litru de apă, vreme de 10 ore, după care se filtrează. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în jumătate de litru de apă, timp de 5 minute, după care se lasă să se răcească şi se filtrează. În final, se amestecă cele două extracte, obţinându-se aproximativ 1 litru de preparat, care se foloseşte mai ales extern, sub formă de comprese, gargară şi băi. 
Cataplasma – Un pumn cu frunze de rostopască mărunţite se lasă timp de 2 ore să se înmoaie în apă caldă (40-50° C). Se aplică apoi pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon. Se lasă să acţioneze o oră.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: rostopasca  leac pentru sute de boli