Remediu pentru combaterea viermilor intestinali

Posted by Alin Marinescu on Thursday, May 26, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru viermi intestinali

Parazitii intestinali apar atat la copii, cat si la adulti. Ei ajung in sistemul digestiv prin inghitire sau inhalare din alimente contaminate (carne contaminata, insuficient preparata termic sau legume nespalate), maini murdare, apa contaminata sau datorita contactului cu animalele.

Exista peste o mie de paraziti intestinali care pot trai in corpul uman. Unii au dimensiuni foarte mici, microscopice, iar altii pot fi observati cu ochiul liber. Parazitii intestinali se pot imparti in doua grupe: giardia, care este un organism unicelular si viermii intestinali sau helmintii, care sunt paraziti cu dimensiuni mult mai mari, cuprinse intre un centimetru si 10 metri. Cei mai intalniti sunt oxiurii, limbricii si tenia. Toxinele eliminate de acesti paraziti intestinali pot duce la perturbarea sistemului imunitar, la boli metabolice si chiar cronice.

Urmatorul remediu este foarte bun in combaterea viermilor intestinali. Asadar, se prepara o tinctura din 20-30 g varfuri inflorite de pelin, in 20-30 ml alcool; se lasa planta la macerat timp de 24 de ore, apoi se adauga 200 ml ulei de floarea-soarelui, soia sau germeni de porumb, se fierbe amestecul pe baia de aburi timp de 3-4 ore; se lasa vasul acoperit 2-3 ore; apoi se strecoara si se aseaza in sticle inchise la culoare. Se iau zilnic 10 picaturi.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remediu pentru combaterea viermilor intestinali