Remedii naturale pentru unghiile încarnate

Posted by Alin Marinescu on Saturday, November 5, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Remedii naturale pentru unghiile încarnate

Unghiile încarnate sunt o problemă pe cât de dureroasă și neplăcută, pe atât de des întâlnită. Dar există remedii naturale care te pot ajuta să scapi de ea. Totuși, dacă suferi de diabet, circulație sangvină proastă sau de probleme ale terminațiilor nervoase ar trebui să te adresezi unui medic.
Cauzele care provoacă unghiile încarnate sunt purtarea pantofilor prea strâmți, tăierea necorespunzătoare a unghiilor, accidentarea degetelor sau unghii de o formă neobișnuită, prea curbată.

Ferește-te de infecții
Trebuie să ții seama de faptul că unghiile încarnate netratate pot duce la infecții, așa că trebuie să o tratezi cât mai repede. Dacă remediile aplicate acasă nu dau roade, va fi nevoie să mergi la medic. Semnele că zona s-a infectat sunt roșeața persistentă și umflătura în jurul unghiei, puroiul și sângerările. Pentru a nu ajunge aici, folosește următoarele procedee de cum observi primele semne.

Băile cu apă caldă calmează durerea
Dacă unghiile încarnate îți provoacă dureri, apa caldă îți va diminua suerința. În plus, … inflamația. Ține picioarele într-un lighean cu apă călduță timp de 15-20 de minute. Poți repeta procedeul de trei-patru ori pe zi pentru a te simți mai bine. După ce te-ai uscat, pune un ghemotoc de vată sub unghie, cu ajutorul unei pensete dezinfectate. Astfel, vei redirecționa creșterea unghiei. Durerea se va diminua și va grăbi procesul de vindecare.

Oțetul de mere, dezinfectant pentru unghiile încarnate
Oțetul de mere este și el de ajutor atunci când te supără unghiile încarnate. Este antiseptic și antiiflamator, ceea ce poate scădea intensitatea simptomelor. În plus, aciditatea sa te ajută să previi infecțiile. Amestecă o cantitate egală de oțet de mere și apă într-un lighean mic. Ține degetul afectat în această soluție timp de 20-30 de minute. După ce ai terminat, șterge bine piciorul. Repetă de două-trei ori pe zi.

Sursa:   www.libertateapentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remedii naturale pentru unghiile încarnate