Remedii naturale pentru candidoza vaginală

Posted by Alin Marinescu on Monday, January 23, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Remedii naturale pentru candidoza vaginală

Remedii naturale pentru candidoza vaginală pot fi: iaurtul, uleiul de cocos, acidul boric sau oțetul de mere, dar și anumite modificări ale stilului de viață. Candidoza vaginală reprezintă o infecție fungică des întâlnită localizată la nivelul vaginului care se manifestă prin mâncărimi și secreții vaginale anormale. Candidoza vaginală nu face parte din categoria bolilor cu transmitere sexuală. 

Care sunt simptomele candidozei vaginale?
Simptomele constau în  mâncărimi, înroșirea zonei, inflamarea acesteia, senzație de usturime la urinare, secreție vaginală consistentă de culoare albicioasă. Candidoza vaginală poate fi tratată medicamentos, dar există remedii naturale foarte eficiente care pot fi utilizate și care, de obicei, previn recurența acestei afecțiuni, spre deosebire de unele medicamente împotriva candidozei.

Care sunt cauzele apariției candidozei vaginale?
În zona vaginală există un echilibru între bacterii și ciuperci „bune” și nocive. Dacă unul dintre aceste microorganisme se înmulțește în exces, echilibrul este afectat și apare infecția vaginală. În cazul candidozei vaginale este vorba despre ciuperca Candida albicans. Bacteriile din vagina produc acid care previne înmulțirea necontrolată a ciupercilor, dar diverși factori pot determina modificări ale florei vaginale, cum ar fi:

un sistem imunitar slăbit
administrarea anumitor antibiotice
administrarea de anticoncepționale
diabetul
activitatea sexuală.

Remedii naturale pentru candidoza vaginală

Candidoza vaginală poate fi tratată și prevenită cu:

Oțet de mere nefiltrat
Oțetul de mere, de preferință nefiltrat, conține ingrediente puternic antifungice, care pot vindeca rapid infecția vaginală. Toarnă o lingură de oțet de mere într-un pahar de apă și bea acest amestec o dată sau de două ori pe zi. Poți de asemenea turna oțet de mere în cadă atunci când faci baie, astfel încât acesta să acționeze și din exterior, și din interior.

Ulei de cocos
Uleiul de cocos reprezintă un remediu foarte puternic împotriva candidozei vaginale ca urmare a conținutului său bogat în antioxidanți și substanțe antibacteriene, antiinflamatorii și antifungice. De fapt, uleiul de cocos este alimentul cu cea mai mare cantitate de acid lauric, un ingredient care se regăsește și în laptele matern și care se pare că protejează bebelușul de îmbolnăviri. Poți aplica puțin ulei de cocos pe zona vaginală de 2-3 ori pe zi pentru tratarea infecției.

Iaurt
Iaurtul natural conține probiotice, iar acestea pot restabili echilibrul bacterian și al ciupercilor de la nivel vaginal. Cumpără iaurt grecesc sau iaurt pe a cărui etichetă se menționează în mod expres faptul că în el se regăsesc culturi de probiotice. Poți aplica iaurtul direct pe zona afectată sau îl poți adăuga la dieta ta zilnică. De fapt, cel mai indicat e să-l utilizezi atât intern, cât și extern.

Acid boric
Un remediu mai puțin cunoscut, dar foarte eficient pentru eliminarea candidozei vaginale, acidul boric are proprietăți antiseptice și antifungice foarte puternice. Acest tratament nu se recomandă femeilor gravide. Dacă nu ești însărcinată, amestecă acid boric cu apă și aplică direct soluția pe zona vaginală timp de mai multe zile până la dispariția infecției.
Ce mai poți face pentru a scăpa de candidoza vaginală?

Poartă lenjerie de bumbac
Deoarece Candida albicans, fiind o ciupercă fungică, se dezvoltă cel mai bine într-un mediu umed, nu este indicat să porți lenjerie sintetică sau prea fixă. Lenjeria din materiale neabsorbante favorizează umiditatea și împiedică circulația aerului. Lenjeria de bumbac reprezintă cea mai bună soluție ca să elimini candidoza.

Limitează factorii de stres
Conform studiilor, stresul are legătură cu infecțiile din corp, inclusiv cu infecția vaginală. Aceasta se datorează unui dezechilibru hormonal care poate fi produs de stresul cronic. Apelează la activități care reduc stresul, cum ar fi yoga, meditația, acupunctura, masajul. Aromaterapia te poate ajuta de asemenea să te relaxezi după o zi grea la muncă.

Sursa:   www.libertateapentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: remedii naturale pentru candidoza vaginală