Reguli simple de care trebuie sa tii cont daca vrei sa slabesti

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 6, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cura de slabire

Daca incerci sa slabesti si vei urma sfaturile noastre vei avea o stare mai buna de sanatate si un corp armonios.

Incepe cu un mic dejun mare si echilibrat

Incearca sa incorporezi un numar mare de proteine si carbohidrati buni in prima masa a zilei si sa iti faci mereu timp pentru a manca micul dejun in liniste – stii doar ca este cea mai importanta masa, intrucat iti taie poftele nesanatoase de pe parcursul zilei. Incearca cereale integrale, oua, lactate sau smoothie-uri delicioase in care sa introduci si legume precum spanac sau broccoli.

Nu renunta complet la fructe

Daca ai urmat diete low-carb precum South Beach in trecut, atunci stii ca acestea se bazeaza pe o perioada de resetare a organismului in care consumul de fructe este interzis. Este in regula sa renunti la fructe pentru o perioada scurta, insa in niciun caz mai mult de doua saptamani. Mai mult, se recomanda consumul a doua portii de fructe zilnic pentru a asigura o sanatate optima – atata timp cat fructele alese de tine sunt proaspete, nu iti face griji pentru consumul de carbohidrati. Noi recomandam fructele de padure, avocado si grepfrut, intrucat vei avea o senzatie de satietate pentru mai mult timp, eliminand in acelasi timp pofta de dulciuri procesate.

Incearca sa mananci in fiecare zi la aceleasi ore…

… iar cina ta sa nu depaseasca ora 18.00, recomanda bucatarul personal al frumoasei Gisele Bundchen, Allen Campbell. Pentru ca stim ca este practic imposibil, avand in vedere programul fiecarei dintre noi de la serviciu, recomandam ca cina sa aiba loc cu cel putin 3 ore inainte de culcare – astfel, corpul tau va avea suficient timp sa digere alimentele iar tu vei avea un somn mai linistit.

Ai grija la consumul de alcool

Stiai ca un pahar de vin are tot atatea calorii cat un baton de ciocolata? Sau ca Margarita la care visezi in fiecare vineri este unul dintre cei mai rai dusmani ai tai in lupta cu kilogramele in plus? Din pacate, cum se spune de obicei, lucrurile care ne plac cel mai mult sunt cele care ne fac cel mai mult rau – iar alcoolul nu face exceptie. Atunci cand incerci sa slabesti este preferabil sa reduci consumul de alcool la o bautura ocazionala in weekend – acesta este trucul cu cele mai vizibile rezultate, in cele mai multe cazuri. Bonus? Pielea ta va deveni mai curata, iar cearcanele ti se vor diminua considerabil in timp. Bautura cu cele mai putine calorii pe care noi o recomandam este un gin tonic, preparat cu apa tonica light, fara calorii.

Stapaneste-ti poftele

Atunci cand ai pofte alimentare nesanatoase si vrei neaparat sa fugi la un fast food, mai bine iti redirectionezi creierul catre alte activitati. De exemplu, suna o prietena si intreab-o cum ii merge ziua sau pune mana pe o carte interesanta. Studiile arata ca poftele dureaza, in medie, 5 minute, deci pana termini o convorbire sau citesti cateva pagini, ele vor fi disparut deja, iar tu poti sa iti vezi in continuare de program.

Bea apa

Nu pot sa insist suficient de mult pe acest aspect: apa este vitala in orice dieta, oricand incerci sa slabesti. De multe ori cand simtim ca ne este foame, de fapt suntem deshidratate si avem nevoie de un simplu pahar cu apa. In medie, ar trebui sa bem in jur de 8 pahare pe zi, sau mai mult in zilele toride de vara sau atunci cand faci sport. Daca nu iti place gustul de apa si simti nevoia de ceva mai aromat, incearca un ceai verde in timpul zilei pentru un boost de energie (si care iti va accelera metabolismul), sau unul rooibos pe timp de seara, pentru a te pregati de culcare.

Nu renunta la activitatea fizica atunci cand incerci sa slabesti

Se recomanda sa facem 10,000 de pasi zilnic (sau 7 km), pentru a avea o sanatate optima, insa cate dintre noi chiar fac asta? Din cauza programului haotic pe care il avem, ne deplasam in permanenta cu masina, iar la sala nu prea ajungem pentru ca suntem deja obosite. O mica schimbare este insa binevenita atunci cand incerci sa slabesti: in loc sa iei liftul cateva etaje, mai bine urca pe scari; in loc sa mergi cu masina la serviciu, alege sa mergi din cand in cand pe jos, daca este posibil. Sau, daca ai timp de sala, incearca sa mergi de cel putin 3-4 ori pe saptamana si alterneaza rutina de exercitii, incluzand atat cardio cat si exercitiile cu greutati.

sursa: one.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: reguli simple de care trebuie sa tii cont daca vrei sa slabesti