Radacina de tataneasa face minuni pentru cei cu dureri de abdomen, de splina si hernie

Posted by Alin Marinescu on Thursday, July 28, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru radacina de tataneasa

Tataneasa este o planta erbacee care creste in locuri umede, la marginea paraielor, vaile raurilor, zavoaie, santuri, prefera solurile argiloase, pe care balteste apa, raspandindu-se din zona de campie pana la deal.

In scop terapeutic se foloseste rizomul si radacina, care nu se recolteaza in perioada de inflorire a plantei; recoltarea se face primavara devreme pana in luna martie sau toamna din luna septembrie pana la venirea iernii, deoarece in aceasta perioada radacinile secreta maximum de alantoina, substanta biologic-activa care da valoare terapeutica plantei.

In caz de dureri de abdomen, de splina si hernie, se fierbe in lapte radacina proaspata de Tataneasa, taiata marunt sau rasa. Cand se inmoaie, se strecoara si se aseaza pe locul bolnav.

In paralel, se prepara o tinctura de Tataneasa dintr-o bucata de radacina curatata si data pe razatoare, pusa intr-o sticla si acoperita cu 250 ml tuica. Se lasa 7 zile la macerat. O alta radacina de Tataneasa proaspata se da pe razatoare, se amesteca cu o ceapa mare rasa si cu o lingura de tarate de grau. Se caleste intr-o tigaie, in untura incinsa. Se lasa sa se raceasca, se pune pe o panza curata si se aplica pe locul afectat. Concomitent, se bea de trei ori pe zi cate un paharel de tinctura.

Preparatele din Tataneasa nu trebuie folosite mai mult de 4-6 saptamani.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: radacina de tataneasa face minuni pentru cei cu dureri de abdomen  de splina si hernie