Probleme cu ficatul? Ceaiul de anghinare te salvează!

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 3, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru anghinare

De Sărbători, ficatul tău a fost greu încercat. Urmează masa de Revelion, dar petrecerile nu se termină. Ne bucurăm că urmează Boboteaza și Sfântul Ion și sigur ai vreo rudă sau prieten care dă o petrecere. Pentru ca să te simți bine, ceaiul de anghinare îți vine în ajutor.
Ceaiul de anghinare nu e prea plăcut la gust, dar aduce nenumărate beneficii sănătății tale. Începând de la acțiunea pozitivă asupra ficatului, ceaiul de anghinare este de folos în intoxicații. Are efect diuretic și poate fi de folos în cure de slăbire.

Ceaiul de anghinare – efectele benefice asupra organismului

Puţine plante există în flora mondială cu o acţiune benefică atât de intensă asupra ficatului şi a vezicii biliare ca anghinarea. În icter, hepatită şi sechele post-hepatice, ciroză, dischinezie biliară şi intoxicaţii diverse, anghina­rea face adevărate minuni. De asemenea, aceasta stimulează eliminarea toxinelor din organism. Ca diuretic, ceaiul din această plantă se recomandă în nefritele acute şi cronice, deoarece măreşte volumul de urină şi favorizează, în acelaşi timp, eliminarea ureei şi a substanţelor toxi­­ce ce se formează la nivelul ficatului şi rinichilor. În plus, normalizează eficient valorile colesterolului.

Cum prepari ceaiul de anghinare

Prepari ceaiul de anghinare (infuzie combinată) astfel:

Pune o linguriţă de părţi aeriene uscate şi mărunţite în 125 ml de apă plată, lasă la macerat opt ore, după care filtrează.
Păstrează maceratul, iar planta rămasă opăreşte-o cu încă o jumătate de cană de apă.
Lasă la infuzat 30 de minute, apoi filtrează şi amestecă cele două extracte. Bea câte două-trei căni de infuzie pe zi. După curele de 20-30 zile, se face o lună pauză şi abia după aceea, la nevoie, se reia tratamentul.

Sursa:   www.libertateapentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: probleme cu ficatul? ceaiul de anghinare te salvează!