Poti avea o silueta de invidiat doar daca nu esti stresat

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 31, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Poti avea o silueta de invidiat doar daca nu esti stresat

Stresul este inamicul siluetei, din cauza dereglarilor hormonale si a excesului de hormoni, sustin cercetatorii americani. Stresul poate contribui la aparitia kilogramelor in plus, chiar daca nu este vorba de un consum exagerat de alimente, mai sustin oamenii de stiinta din SUA.

In perioada in care suntem expusi la stres se modifica intreg mecanismul de functionare a corpului uman. Organismul elimina in exces hormonul Adamts1, responsabil de acumularea grasimilor in corp.

Trebuie remarcat faptul ca grasimile se acumuleaza nu doar sub tesutul epidermic, ci si in jurul organelor interne, atunci cand suntem expusi la stres. Acest lucru poate duce la aparitia diabetului de tip II si a bolilor cardiovasculare, sustin cercetatorii de la Universitatea Stanford din SUA.

Potrivit „The Daily Mail”, numarul celulelor de grasime din organism cresc, din cauza excesului de hormoni de tip Adamts1. Se pare ca aceasta este o reactie a organismului de a se proteja impotriva stresului, incercand astfel sa se ‘pregateasca pentru vremuri mai grele’, aprovizionandu-se la maximum cu energie. in acest caz, este anihilat chiar si efectul unei alimentatii rationale si sanatoase.

sursa: descopera.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: poti avea o silueta de invidiat doar daca nu esti stresat