Ponturi pentru curățarea colonului

Posted by Alin Marinescu on Thursday, January 5, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru curatarea colonului

Sănătatea colonului este esențială pentru cea a întregului corp. Prin extragerea apei și a sării din rămășițe, înainte de a le elimina, se menține echilibrul electrolitic corporal și buna funcționare a celorlaltor organe.
Durerile de cap, de articulații, alergiile, indigestia, oboseala, stresul sau balonarea sunt câteva dintre simptomele care ar trebui să te convingă de necesitatea unei curățări a colonului. Un colon încărcat de toxine și reziduuri poate să ducă la numeroase boli, îndeosebi la cancer colorectal. De vină pentru imposibilitatea de a elimina aceste toxine pot fi:

- o dietă nesănătoasă,
-  lipsa de mișcare,
- deshidratarea cronică,
- un stil de viață nesănătos,
- stresul prelungit.

Mănâncă mai multe fibre
O dietă bogată în fibre și în alimente precum avocado, prune, fructe de pădure, smochine, cereale integrale îți aduce o serie de avantaje. Unul dintre ele este prevenirea apariției hemoroizilor sau a inflamării unor saci mici aflați de-a lungul colonului, numiți diverticuli, boală care poartă denumirea de diverticulită.
Dacă resimți dureri în partea inferioară a abdomenului, balonare este posibil să suferi de această afecțiune pentru diagnosticarea căreia ai nevoie de un consult medical. Dieta în această situație constă în eliminarea produselor de patiserie, a fructelor în stare crudă, dulciuri, alimente grase, semințe, băuturi care conțin cafeină.

Bea mai multă apă sau sucuri de citrice
Apa e esențială pentru buna funcționare a organismului. Ne luăm adesea cu treburi care ne fac să uităm să bem apă și ajungem să ne deshidratăm. Colonul are nevoie de apă pentru a elimina reziduurile și toxinele. Bea între 4 și 8 pahare de apă pe zi pentru a evita blocajul colonului.
Tot pentru buna funcționare a colonului și pentru a-i îmbunătăți funcționarea, bea sucuri de citrice, limonade. Antioxidanții și vitamina C asigură sănătatea sistemului digestiv. Sucul de lămâie hrănește și îmbunătățește sănătatea sistemului digestiv prin încetinirea absorbției elementelor nutritive din alimentele consumate. Acest fapt implică reglarea nivelului insulinei din corp. Stoarce într-un pahar cu apă călduță sucul unei lămâi, adaugă puțină sare și miere, amestecă și bea pe stomacul gol, dimineața.

Aloe vera
O plantă cu efect de detoxificare este aloe vera. Este unul dintre remediile ideale pentru curățarea colonului. Taie o frunză de aloe și presează pentru a obține gelul din interiorul ei, adaugă puțin suc de lămâie, amestecă bine și ține la frigider leacul pentru câteva ore. Ia de 3-4 ori pe zi din acest amestec.

Iaurt
Datorită probioticelor și a calciului pe care ți le conferă, iaurtul elimină bacteriile care-ți afectează digestia și sănătatea colonului. Iaurtul este un aliment excelent și pentru tratarea afecțiunilor stomacale, cum este indigestia.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ponturi pentru curățarea colonului