Plante care stimulează circulația sangvină

Posted by Alin Marinescu on Monday, January 9, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru usturoi

Plantele care stimulează circulația sangvină au efect anticoagulant previn formarea cheagurilor de sânge. Cele mai importante conțin acid acetilsalicilic sau cumarină, care acționează ca anticoagulante.
De multe ori, plantele care stimulează circulația sunt suficient de eficiente prin efectul lor antitrombotic și pot fi o alternativă la tratamentul cu medicamente de sinteză.

Usturoiul, stimulent al circulației sanvgine

Cura îndelungată cu usturoi se recomandă pentru scăderea și stabilizarea tensiunii arteriale. Preparatele pe bază de usturoi au efect bun atât asupra circulației periferice, cât și asupra mușchiului inimii. Pulsul devine mai rar și se regularizează.
Usturoiul diminuează efortul cardiac și se ameliorează tulburările de ritm. Efectele bune ale usturoiului se extind asupra întregului aparat vascular și reduce tulburările circulatorii pentru că stimulează circulația sangvină.
În plus, diminuează riscul de a face tromboză, varice și hemoroizi. Determină scăderea colesterolului din sânge și previne ateroscleroza. Usturoiul se poate consuma ca atare în mâncare sau poate fi preparat ca mujdei.

Coada-calului stimulează circulația sangvină

Coada-calului este unul dintre cele mai bune plante care stimulează circulația sangvină. Este ideală pentru a preveni îngroșarea și blocarea arterelor. În plus, ajută la reducerea colesterolului din sânge și protejează inima. De aceea, creează o senzaţie de căldură în corp și îţi relaxează musculatura.
Prepară un decoct din două linguri de plantă la un litru de apă. Se fierbe 5 minute, după care se lasă acoperit timp de 10 minute. Se strecoară și se bea călduț. Poți bea una-două căni pe zi timp de o lună. Faci pauză o lună, după care poți relua tratamentul.
Ceaiul de coada-calului care stimulează circulația sangvină este contramandat gravidelor și femeilor care alăptează, diabeticilor, celor cu probleme gastrice, insuficiență cardiacă sau renală, tensiune arterială mică. Nu bea ceai de coada-calului dacă iei antiinflamatoare, asprirină, diuretice sau laxative.

Sursa:   www.libertateapentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: plante care stimulează circulația sangvină