Plante care scad nivelul colesterolului

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, December 27, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Plante care scad nivelul colesterolului

Excesele culinare nu sunt ceva cu care să glumești, deoarece un nivel prea ridicat al colesterolului în sânge reprezintă un risc major de apariţie a bolilor de inimă şi afecţiunilor vasculare.
Află care sunt plantele care scad nivelul colesterolului. Ca să ţii colesterolul în frâu, e bine să ți faci un obicei din consumarea zilnică a decocturilor sau infuziilor din plante. Iată câteva exemple.

Semințele de coriandru scad nivelul colesterolului
Colesterolul dăunător poate fi eficient redus dacă consumi regulat un decoct din seminţe de coriandru, pe care îl pregăteşti astfel: fierbe două linguri de seminţe de plantă în 250 ml apă, apoi strecoară şi lasă la răcit. Consumă de două ori pe zi din acest decoct.

Ceaiul verde scade nivelul colesterolului
Acesta conţine vitamine (A, B, C, E, K), minerale (mangan, fosfor, zinc, cupru, potasiu, fluor) şi numeroşi aminoacizi. În plus, este binecunoscut pentru cantităţile foarte mari de antioxidanţi pe care îi are în compoziţie, fapt pentru care reglează foarte bine nivelul colesterolului din sânge. Prepară infuzia de ceai verde astfel: lasă la fiert 300 ml apă şi, atunci când începe să clocotească, adaugă o linguriţă frunze uscate de ceai verde şi lasă la infuzat timp de zece minute. Bea câte o cană de ceai verde pe zi şi vei reduce simţitor riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare.

Schinduful reduce glicemia
Numit și fân grecesc sau regional, molotru, acesta este o plantă cunoscută pentru calităţile sale de a scădea colesterolul „rău”, de a reduce glicemia şi de a interveni în metabolismul lipidelor. Macină cât mai fin cu râşniţa electrică de cafea seminţele de schinduf. Depozitează pulberea astfel obţinută în recipiente închise ermetic, în locuri întunecoase şi reci. Trebuie s o consumi într o lună. Dacă o laşi mai multă vreme, îşi pierde principiile active şi nu mai este eficientă. Ia câte o linguriţă de pulbere pe zi, cu 15 minute înaintea meselor principale.

Seminţele de in reduc nivelul colesterolului
Prin conţinutul ridicat de acizi graşi şi Omega 3, seminţele de in protejează vasele de sânge şi inima de daunele cauzate de nivelul ridicat al colesterolului. Ia, în fiecare zi, câte două linguri cu seminţe de in măcinate cu ajutorul râşniţei de cafea şi amestecate cu iaurt sau cerealele la micul dejun.

Poțiune anticolesterol
Rostopasca, mesteacănul şi anginarea formează una dintre cele mai puternice combinaţii de plante, care scad nivelul colesterolului. Prepară tinctura astfel: pune câte 20 linguri din fiecare plantă într-un litru de alcool de 75˚. Lasă la macerat timp de zece zile, agitând zilnic conţinutul. După aceea, filtrează amestecul şi toarnă-l în sticluţe mici, închise la culoare. Ia câte o linguriţă de tinctură dizolvată în 100 ml apă, cu 30 de minute înainte de fiecare masă, timp de 30 zile.

Sursa:   www.libertateapentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: plante care scad nivelul colesterolului