Plante care protejează ficatul

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, November 8, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Plante care protejează ficatul

Într-o lume plină de poluanţi şi chimicale, în care mersul pe jos e o raritate, iar mâncarea bio, un lux, nu e de mirare că mulţi se plâng de probleme ale ficatului. Natura oferă o selecţie de plante care protejează ficatul. Află care sunt acestea din “Click! pentru femei”.

Anghinarea reglează secreţia biliară

Planta favorizează eliminarea lichidului biliar acumulat în vezica biliară. Pune o lingură de plantă mărunţită la 500 ml de apă opărită. Bea jumătate din cantitate dimineaţa. Apoi stai întinsă o jumătate de oră pe partea dreaptă. Restul infuziei trebuie consumat pe parcursul zilei, cu o jumătate de oră înainte de mese. Urmează tratamentul minimum 20-30 de zile. 

Armurariul, acţiune curativă

Principiile active ale plantei au acţiune protectoare şi curativă la nivelul ficatului. Prepară o infuzie dintr-o lingură de seminţe de armurariu la o cană de apă fierbinte (nu clocotită). Pentru un efect mai puternic, râşneşte seminţele până obţii o pulbere, pe care o poţi păstra maximum 4-5 zile într-un recipient închis ermetic, la loc răcoros, ferit de lumină. Ia câte o linguriţă de 4 ori pe zi, înainte de masă. 

Păpădia stimulează producţia de bilă

O poţi administra sub formă de infuzie – 2 linguri la o cană de apă clocotită. Bea 2-3 căni pe zi, înainte de mese. Poţi prepara un suc din rădăcinile recoltate toamna. Amestecă 100 ml de suc cu 18 ml de alcool de 90 de grade, 15 ml de glicerină şi 17 ml de apă – şi bea câte 1-2 linguri pe zi. Pentru insuficienţă hepatică sau hepatită, ţine o cură cu tije crude. Acestea stimulează producţia de bilă, îmbunătăţind funcţiile hepatice şi starea generală de sănătate. 

Sursa:   www.click.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: plante care protejează ficatul