Pilule antiobezitate dintr-o materie prima ciudata

Posted by Alin Marinescu on Friday, January 13, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Pilule antiobezitate

In urma unor studii de laborator, cercetatorii cred ca au gasit medicamentul minune ce poate lupta impotriva obezitatii: pilulele din fecale uscate, care au rolul de a inlocui germenii din intestinele pacientilor.

Primele teste vor fi efectuate pe 20 de voluntari obezi, fiecare dintre acesia urmand a fi suspusi unui tratament ce implica incurgitarea unor capsule cu excremente inghetate ce provin de la donatori slabi si sanatosi, scrie The Sun. Pastilele vor fi luate in fiecare saptamana timp de o luna si jumatate, fara ca subiectii sa faca modificari in dieta si activitatea lor fizica. In aceasta perioada, cercetatorii vor urmari orice modificari aparute. Starea de sanatate si greutatea participantilor la studiu vor fi verificate la trei, sase si 12 luni, subiectii putand continua tratamentul pe o perioada mai lunga, in functie de rezultatele inregistrate, noteaza adevarul.ro.    

„Nu am nicio idee despre cum vor arata rezultatele“, a spus Elaine Yu, profesor la Spitalul General Massachusetts si cel care conduce aceste testari neobisnuite. „Capsulele cu materii fecale sunt concepute in ideea de a inlocui bacteriile din intestinul pacientului cu cele ale donatorului“, a explicat medicul.  Metoda a fost testata intr-o serie de studii pe animale, dovedindu-se a fi eficienta. Cercetatorii au luat microbi din intestinul subtire a doua persoane, unul obez si unul de o greutate normala, transferandu-le unor soareci de laborator. Cei care au primit germeni de la persoanele obeze au devenit mai rotofei, in timp ce aceia care au primit germeni de la persoanele slabe au ramas la o greutate normala.  

In : Stiri din Sanatate 


Tags: pilule antiobezitate dintr-o materie prima ciudata