Pericolul ascuns din remediile naturiste chinezesti

Posted by Alin Marinescu on Friday, May 27, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru remediile naturiste chinezesti

Mulţi oameni iau remedii pe bază de plante şi recurg la medicină tradiţională chineză gândind că fac ceva pozitiv pentru sănătatea lor. În mod ironic, însă, în multe cazuri efectul e invers celui scontat.

Un raport publicat în jurnalul Nature Scientific Reports arată că, adesea, produsele "naturale" ce ţin de medicină tradiţională chineză conţin metale toxice, nedeclarate, relatează ziare.com. Testele realizate de oameni de ştiinţă de la Universitatea Curtin, Murdoch şi Adelaide au arătat că multe produse aveau componente toxice.

Aproape nouă din zece produse conţineau şi substanţe nedeclarate, fiind astfel "contaminate", voit sau nu. În plus, mare parte dintre produsele analizate aveau mai mult de un produs nedefinit adăugat, putând fi vorba despre produse farmaceutice sau metale toxice.

Mai mult, analizele de laborator au arătat că în unele produse s-a găsit ADN de leopard de zăpadă (specie aflată în pericol de dispariţie), dar şi de broască, şobolan, pisică, câine sau şarpe. În unele produse s-au găsit medicamente că paracetamol, anti-inflamatoare, antibiotice şi nu numai. În plus, s-au găsit şi medicamente care sunt interzise în multe ţări.

La categoria metale grele toxice pot fi trecute arsenicul, cadmiumul şi mercurul, toate găsite în peste jumătate dintre produsele analizate. Oamenii de ştiinţă cred că arsenicul şi mercurul, adesea găsite împreună într-un produs, provin de la pesticidele folosite în agricultură.

sursa: stiri.com.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: pericolul ascuns din remediile naturiste chinezesti