Pelinul trateaza varicele, ficatul, bila si pancreasul

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 10, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru pelin

Beneficiile pelinului sunt cunoscute inca din antichitate in special la greci. Cea mai buna metoda de a beneficia din plin de efectele minunate ale acestei plante este ceaiul de pelin. Ceaiul de pelin este foarte amar, dar merita baut fiind un foarte bun tonic, tratand diverse afectiuni ale vezicii urinare, rinichilor, dermatite, afectiuni ale tractului digestiv si nu numai.

Pentru Candida se pot face spalaturi vaginale cu ceai de pelin, spalaturi ale tractului urinar, etc. Puneti doua linguri de frunze de pelin intr-un litru de apa, lasati la infuzat, dupa care puneti putin bicarbonat de sodiu si spalati-va cu aceasta solutie in zona vaginala. Veti scapa de usturime, mancarime si alte secretii. Spalati-va cu aceasta solutie in fiecare zi timp de doua saptamani.

In cazuri de raceala se pot administra 5-10 picaturi de ceai de pelin in fiecare nara sau se poate bea ceai de pelin in cazurile de tuse suparatoare. Fiind un foarte bun dezinfectant poate fi folosit si in cazul arsurilor. Pur si simplu puneti comprese inmuiate in ceai de pelin direct peste rani, taieturi, plagi sau arsuri.

Pentru tratarea ficatului, bilei si pancreasului se recomanda infuzie de ceai de pelin. Se beau zilnic cate 50 ml de 3 ori pe zi timp de 3 saptamani. Se poate bea ceai de pelin si pentru tratarea cancerului de esofag, datorita proprietatilor sale antitumorale. De asemenea, pelinul este foarte bun si pentru varice. Pisati frunze proaspete de pelin si amestecati-le cu iaurt, iar pasta rezultata puneti-o direct peste varice, infasurand zona cu un bandaj.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: pelinul trateaza varicele  ficatul  bila si pancreasul