Ochii dezvaluie nivelul de atractie sau intentia de a minti: oamenii sunt tradati de o simpla privire

Posted by Alin Marinescu on Monday, September 19, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ochi

Ochii unei persoane dezvaluie adesea mai multe despre gesturile sau cuvintele acesteia. Ei sunt motivul pentru care unii oameni mentin contactul vizual in timpul interviurilor pentru a transmite incredere, sau privirea prelungita ca forma de intimidare. Ochii pot oferi informatii importante, comunicarea non-verbala fiind modul in care cei multi oameni isi formeaza prima impresie, scrie ibtimes.com.

Mincinosii evita privirea celor care ii asculta. Autorii unui studiu recent sunt de parere ca oamenii raman sensibili in momentul contactului visual inca de la nastere.Timpuriu, interactiunea mama-copil se bazeaza pe contactul vizual, astfel incat atunci cand o mama se uita in ochii celui mic, acesta asociaza gestul cu aprobarea. Blake Eastman, expert in limbajul corpului, este de acord ca depistarea unei minciuni nu se poate baza doar pe aceasta presupunere. "S-ar putea uita in alta parte deoarece persoana respectiva se simte inconfortabil cu privire la ceea ce se intampla. Ar putea fi vorba de jena sau, poate, persoana respectiva sufera de anxietate sociala ridicata. Nu exista niciun studiu concret care arata ca intreruperea contactului visual indica minciuna", a spus specialistul. In schimb, studiile arata ca adultii ar trebui sa mentina contactul vizual 30 pana la 60% din timpul unei conversatii. Pe de alta parte, mentinerea unei priviri neobisnuit de puternice ar putea ridica un semn de intrebare. Un om care stie cum sa actioneze atunci cand minte va cauta mereu modalitati de a induce in eroare, incluzand mesaje menite sa rupa contactul visual, este de parere expertul. Un alt semn al minciunii este lipsa clipitului. Atunci cand o persoana devine coplesita de ganduri (sau de inventarea unei minciuni), numarul clipirilor scade dramatic.

Expertii in limbajul trupului spun ca mentinerea unui contact vizual puternic sugereaza prezinta atractiei. Potrivit lui Eastman, exista o corelatie puternica intre excitare si miscarile ochilor, cum ar fi dilatarea si rata de clipire. Ochii nostri se dilata in mod natural pentru a primi mai multa lumina dar, de asemenea, dilatarea apare ca raspuns la impulsurile cognitive si emotionale. Asa ca, atunci cand suntem interesati sau stimulati emotional, pupilele noastre se dilata. stiindu-se faptul ca barbatii tind sa fie atrasi de femeile cu pupilele mari, in Italia, cu peste cinci secole in urma, femeile utilizau extract de plante pentru a-si dilata pupilele, in efortul de a fi mai atractive. 

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ochii dezvaluie nivelul de atractie sau intentia de a minti: oamenii sunt tradati de o simpla privire