Obiceiuri care te împiedică să slăbeşti

Posted by Alin Marinescu on Sunday, November 6, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Obiceiuri care te împiedică să slăbeşti

Ţii dietă şi totuşi nu slăbeşti? Sau eşti stresată şi mai calci strâmb, dând iama în prăjituri? Iată de ce trebuie să ţii cont dacă vrei să slăbeşti în cel mai scurt timp.
O dietă are succes atâta timp cât urmezi cu stricteţe regulile. Ca să slăbeşti, trebuie să reduci numărul caloriilor consumate sau să faci mai multă mişcare. Dacă faci ambele lucruri, vei slăbi mai repede.

Mese fixe, meniu strict
Ia trei mese pe zi. Chiar dacă nu ţi-e foame dimineaţa, este foarte important să te obişnuieşti să mănânci ceva, fie şi numai un iaurt cu cereale. În cazul în care iei o gustare între mese, masa următoare va fi mai săracă în calorii. Bea cel puţin 1,5 l de apă pe zi şi mănâncă cinci fructe şi legume crude. Evită dulciurile, produsele de patiserie, grăsimile animale, mezelurile, alcoolul şi băuturile carbogazoase.

Regimul echilibrat e cel mai bun
Este important să eviţi regimurile prea drastice. Acestea duc la acumularea în exces a kilogramelor imediat ce ai terminat cura. Urmând o dietă echilibrată vei pierde 1-2 kilograme pe săptămână fără a avea impresia că eşti la regim. Cântăreşte-te o dată pe săptămână dimineaţa înainte să mănânci şi păstrează într-un carneţel toate măsurătorile. În primele trei zile de la schimbarea regimului nu vei slăbi deloc. În această perioadă, organismul se acomodează cu noua dietă. În schimb, îţi va fi foarte foame. Iată cum poţi evita să mănânci în plus: - Nu ţine alimente „nepermise” în casă. - Bea multă apă, ceai şi cafea. - Spală-te pe dinţi când ţi se face foame. - Nu sta în casă. Dacă eşti ocupată nu-ţi va sta gândul la mâncare, aşa că mergi la plimbare. - Nu folosi maşina dacă nu trebuie să te deplasezi pe o distanţă mare. Urcă pe scări şi plimbă-te cât mai mult cu bicicleta.

Cel mai simplu meniu
Pentru a-ţi păstra în timp o greutate normală, este nevoie să mănânci echilibrat, nu să te înfometezi şi apoi să nu mai mănânci nimic. Rezultatele apar în timp, dar sunt de durată. La micul dejun: un ceai sau o cafea fără zahăr, două felii de pâine integrală cu unt sau cu gem, un fruct (de sezon), un iaurt degresat. La prânz: o porţie de carne slabă, peşte sau ouă cu legume verzi şi garnitură de orez, cartofi sau paste şi un iaurt sau un fruct. La gustare: un ceai sau o cafea, două fursecuri sau două bucăţele de ciocolată. La cină: o salată de crudităţi sau un bol de supă, o felie de jambon, o felie de brânză, o felie de pâine şi un fruct.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: obiceiuri care te împiedică să slăbeşti