Obezitatea imbatraneste creierul cu pana 10 ani

Posted by Alin Marinescu on Thursday, November 3, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Obezitatea imbatraneste creierul cu pana 10 ani

Oamenii de stiinta trag un nou semnal de alarma in legatura cu obezitatea, care duce la imbatranirea creierului cu pana la zece ani.

Cercetatorul Lucy Cheke si colegii sai de la Universitatea Cambridge au realizat un mic test pe care l-au numit "vanatoarea de comori" pentru a descoperi cum afecteaza obezitatea creierul, arata ziare.com, care citeaza BBC.

Studiul a fost realizat in mediu virtual, iar participantii au folosit un computer pentru a naviga si a plasa diverse obiecte in anumite locuri in drumul lor. Apoi, au raspuns unor intrebari prin care li s-a testat memoria.

In urma acestor intrebari, Cheke a descoperit ca exista o legatura intre indicele de masa corporala si deficitul de memorie. Cu cat indicele de masa corporala al unui participant era mai mare, cu atat mai greu s-a descurcat acesta la "vanatoarea de comori".

Studiul lui Lucy Cheke se alatura cercetarilor care au aratat deja ca obezitatea era legata de deficitul de memorie. Prezenta cercetare sugereaza ca obezitatea poate contribui la dezvoltarea unor afectiuni neurodegenerative, precum Alzheimerul.

In plus, obezitatea afecteaza in viitor si comportamentul alimentar, prin modificarea amintirilor legate de experiente alimentare anterioare.

Practic, concluzia cercetarii lui Lucy Cheke este ca obezilor le-a fost mult mai dificil sa isi aminteasca localizarea diferitelor obiecte in comparatie cu cei care aveau o greutate normala.

Acest efect a fost mai pregnant in cazul persoanelor de varsta medie, pentru care schimbarile legate de obezitate corespund unei imbatraniri a creierului cu 10 ani. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: obezitatea imbatraneste creierul cu pana 10 ani